EGY HÉT MÚLVA FIZETŐS LESZ A WINDOWS 10

EGY HÉT MÚLVA FIZETŐS LESZ A WINDOWS 10

Egy hét múlva fizetőssé válik a Windows 10.

[good_old_share]

Július 29. az utolsó határidő.
Már tavaly óta ingyenesen elérhető a Windows 10, amit rengeteg felhasználó ki is használt, és teljesen ingyenesen feltelepítette a számítógépére.

A Microsoft célja az volt, hogy 2017-re legalább egy milliárd felhasználó számítógépén legyen a Windows 10, és ezért is adták teljesen ingyen az új rendszert.

loading...

Nagyon úgy tűnik, hogy ez már nem fog sikerülni, hiszen eddig nagyjából 350 millió felhasználó telepítette fel a gépére a Windows 10-es rendszert, ami azért elég messze van agy egy milliárdtól, ráadásul már közeleg a határidő is.

Egy hét múlva már csak akkor fogjuk tudni beszerezni a 10-es Windowst, ha fizetünk érte.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Korábban gondokat okozott a felhasználóknak az, hogy a Microsoft túlságosan erőszakosan próbálta rájuk erőltetni a rendszert, és talán sokan ezért is nem váltottak a mai napig sem. Állítólag olyan esetek is voltak, amikor a felhasználók este kikapcsolták a gépet, majd reggel már az új rendszer fogadta őket.

Sőt, az is kiderült, hogy a rendszer elég erősen kémkedik a felhasználók után és erről nem adtak semmiféle figyelmeztetést. Franciaország fel is szólította őket, hogy jelezzék a felhasználóknak azt, hogy a rendszer figyeli a felhasználók böngészését, és adjon lehetőséget arra, hogy ezt a funkciót kikapcsolják.

A Microsoftot többen be is perelték, és voltak olyanok, akik meg is nyerték, és elég szép kártérítéseket kaptak.

Onnantól kezdve a cég visszavett, és már óvatosabban figyelmeztette a felhasználókat arra, hogy a rendszer nemsokára fizetőssé válik. Valószínű hogy most is jönnek majd értesítések, azonban mostmár tényleg érdemes meggondolni, hogy frissítünk-e, mert ha Július 29.-ig nem tesszük meg, akkor onnantól már fizetnünk kell a rendszerért, ha később mégis feltennénk.
Egyenlőre nem tudni pontosan, hogy mennyibe fog kerülni a Windows 10 a későbbiekben, de valószínűleg 40 ezer körül fog mozogni az ára, tehát érdemes még addig frissíteni, amíg ingyenes.

Facebook hozzászólások