FAGYÁLLÓBA ÁZTATOTT KENYÉRREL MÉRGEZIK A KUTYÁKAT A GELLÉRTHEGYEN!

FAGYÁLLÓBA ÁZTATOTT KENYÉRREL MÉRGEZIK A KUTYÁKAT A GELLÉRTHEGYEN!

Figyelem, oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson!


[good_old_share]

Valaki, vagy valakik, a Gellérthegyen fagyállóba áztatott kenyeret szórtak szét, és mérgezik a kutyákat, máshol azt is lehetett olvasni, hogy üvegeket is szétszórtak.
Egy facebook oldalon figyelmeztetnek minket arra, hogy „jószívű” ember, vagy emberek a Gellérthegyen fagyállóba áztatott kenyeret szórtak szét, és már több állat is elpusztult.

„Egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket. Valaki(k) fagyállóba áztatott kenyérdarabokat szórnak szét a hegyen. Egy barátunk macskája múlt héten halt meg. Az orvos szerint megmérgezték”

loading...
Azt írta, hogy ma kettő ilyet is találtak a Kelenhegyi út felőli részen (Búsuló Juhász környéke), de állítólag Szabó Dezsőn is láttak hasonlót. De a Somlói Lépcső felé is találtak jól átáztatott kenyérdarabokat.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A fagyállót az embereknél orvosok szerint semlegesíti az alkohol, a kutyáknál viszont a gazdák nem tudják hogy mi semlegesíthetné, ezért elég nagy bajban vannak. Egy állatorvos azt mondta, hogy ha a kutyánk megevett egy ilyen kenyeret, akkor minél előbb beavatkozás szükséges.
Az első 6-8 órában jók az esélyek, de később tönkremegy a veséjük és onnantól már nagyon kevés esély van a megmentésükre. Tehát ha kedvencünk esetleg ilyet evett, akkor rögtön vigyük az állatorvoshoz, mert megmenthető, viszont ha húzzuk az időt, akkor már nagyon kevés esély marad rá.

Az állatorvosnál egy vérteszttel könnyen kimutatható az, hogy valóban fagyállós kenyeret evett-e a kutyánk, és ha időben visszük az orvoshoz, akkor az állatnak semmi baja sem lesz. Ott pedig készül róla egy orvosi jelentés, amivel már feljelentést is lehet tenni az ismeretlen tettes ellen.

A lap azt írja, fagyállós ételdarabok mellett törött üvegek is veszélyeztetik a kutyák testi épségét, a Városmajori Kutyások Facebook oldalán többen arra hívják fel a figyelmet, hogy rengeteg üveget szórt szét valaki a Városmajor utcánál.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások