AMIT ÉRDEMES TUDNI A REFLEXOLÓGIÁRÓL

AMIT ÉRDEMES TUDNI A REFLEXOLÓGIÁRÓL

Amit érdemes tudni a reflexológiáról.


[good_old_share]

A világ minden pontján használják, mégis sokan nem tudnak a létezéséről, pedig nagyon is hasznos számunkra.Sokan nem is gondolnák azt, hogy a talpunk mindent elárul rólunk, pedig így van. Egy jó szakember a talpunkon érzi azt, hogy milyen betegségekben szenvedünk, és segíteni is tud rajta.

A reflexológiát sokan a talpmasszázzsal azonosítják, azonban ez nem így van, ugyanis itt sokkal többről van szó, egy egyszerű masszázsnál.

loading...

A reflexológia lényege, hogy a kitapintott területen mozgósítja a szervezet öngyógyító erejét, ezzel segítve a gyógyulást, azonban nemcsak a betegségek alatt jó, hanem megelőzésre is alkalmas.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Persze ezt sokan nem ismerik el, és haszontalannak tartják, hiszen itt természetgyógyászatról van szó, azonban a reflexológia hatékonysága már bizonyított, és ne felejtsük el, hogy nem a masszázs váltja ki a gyógyulást, hanem a masszázzsal beindított öngyógyító képességünk.Először végeznek egy állapotfelmérést, ami után egy jó szakember meg tudja állapítani, hogy nagyjából hány alkalomra lesz szükség. Ezt a talpon látható, és kitapintható elváltozásokból és lerakódásokból érzi, de természetesen ehhez egy olyan szakember szükséges, aki valóban érti a dolgát.

De hogyan is néz ki egy ilyen masszázs?

Elsőként elvégeznek egy állapot feltérképezést, ami után a reflexológus, már tudja, hogy mik a problémás szervek, ezek után megkezdődik a masszázs, ami fél, vagy egy óráig tarthat. A masszázsok gyakorisága a személy állapotától függ.

Egy krónikus betegség esetén heti három alkalom is ajánlott, azonban ha csak megelőzni szeretnénk a bajokat, és fenntartani az állapotunkat, akkor havi egy alkalom is elég.

Sokan azt mondják, hogy ezek a masszázsok fájnak, azonban ez a szakembertől függ, vannak akik erősebben masszírozzák, és vannak akik gyengébben, de általában a fájdalomküszöbtől kicsit erősebben masszírozzák, úgy hogy „kellemesen fájjon”.Néhány esetben az első 2-3 kezelés után enyhe állapotromlás következhet be, fejfájással, szédüléssel, esetleg hasmenéssel, hiszen a masszázs beindítja a szervezet öngyógyító képességét, ami elsőként a méregtelenítést végzi el.

A reflexológia sokak szerint a „lelki görcsöket” is oldja, ez azonban egyéntől függ, azonban az bizonyított, hogy a szervezetre jó hatással van, ezért legalább egyszer érdemes ellátogatni egy szakemberhez, és kipróbálni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások