AMIT EDDIG NEM TUDTUNK A D-VITAMINRÓL

AMIT EDDIG NEM TUDTUNK A D-VITAMINRÓL
loading...

Amit eddig nem tudtunk a D-vitaminról.


Azt már tudjuk, hogy milyen hasznos a D-vitamin, azonban van pár dolog, amit ritkábban emlegetnek.

Nem, most nem negatív hatásokról beszélünk, hanem kevesebbet hangoztatott pozitív hatásokról.loading...

Azt már bizonyították, hogy a D-vitamin csökkenti a rák kialakulásának esélyét, és úgyszintén csökkenti a szívroham és a korai elhalálozás esélyét is.

Emellett depresszió ellen is alkalmazzák, hiszen jó hatással van az idegekre is.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Azonban emellett még számos pozitív hatása van, ami ezek mellett apróbb dolgoknak tűnnek, így ezeket ritkábban emlegetik, pedig ezekkel is jó tisztában lenni.

Rendben tartja a koleszterinszintünket.

Egy korábban végzett kutatás kimutatta, hogy a D-vitamin csökkenti a magas koleszterinszintet, ugyanakkor emeli is, ha esetleg alacsony.Csökkenti a méhmiómák kialakulásának esélyét.

A méhmiómák olyan jóindulatú daganatok, amelyek a méh falaiban alakulnak ki, bár legtöbbször ezek nem veszélyesek, mégis nagy kellemetlenséget tudnak okozni, hiszen egész nagyra is megnőhetnek, ami igen fájdalmas lehet.

Egy korábbi kutatás szerint a D-vitamin ezt képes megelőzni, ugyanis a 35-49 éves korosztályban, a megfelelő vitaminmennyiséggel 23 százalékkal csökkenthetük a méhmiómák kialakulásának esélyét.

Lassítja a hízást.

Egy korábbi tanulmány szerint a D-vitamin lassítja az elhízást is. Persze nem nagy mértékben, hiszen 4 és fél év alatt 1 kilogrammal csökkenti az elhízást, azonban ha ezt több évre számoljuk, akkor igenis sokat számít az az egy kiló is.

Lassítja a szemünk romlását.

Idősebb korban a szemünk elkezd romlani. Persze ez fiatalon is bekövetkezhet, a génektől és az életmódunktól függően, azonban na jó kéneket öröklünk, és az életmódunk sem roncsolja a szemüket, akkor idősebb korunkban is jól láthatunk. Azonban az időt nem lehet kijátszani és 50 éves kor felett már romlani kezd a szemünk, bárhogy is próbálunk ellene tenni.

Azonban kutatások szerint, a D-vitamin ebben is segíthet, és valamivel később kezdhet el romlani a látásunk, ha megfelelő mennyiséget jutattunk a szervezetünkbe.

Növeli az izmok teljesítményét.A D-vitamin megnöveli az izmok teljesítményét, és képes azt a megfelelő szintre is hozni, ha gyengék vagyunk. Így ha elgyengültnek érezzük magunkat, akkor érdemes megpróbálkozni a D-vitaminnal.

Megszünteti az izomremegést.

Az izomremegés, izomfájdalom, és az izomgörcsök akkor alakulnak ki, ha a szervezetünk nem tud elég kálciumot felvenni. A D-vitamin azonban segíti a  szervezetünket a kálciumfelvételben, így akár az izomremegést, és az állandó görcsöket is megszüntethetjük a D- vitamin szedésével, persze emellé ajánlott némi kálciumot is a szervezetünkbe juttatni.

loading…


Read previous post:
AMIT ÉRDEMES TUDNI A REFLEXOLÓGIÁRÓL
AMIT ÉRDEMES TUDNI A REFLEXOLÓGIÁRÓL

Amit érdemes tudni a reflexológiáról. A világ minden pontján használják, mégis sokan nem tudnak a létezéséről, pedig nagyon is hasznos...

MAGYARORSZÁGON POLITIKAI, ÉS GAZDASÁGI „CSICSKATARTÁS” FOLYIK?
MAGYARORSZÁGON POLITIKAI, ÉS GAZDASÁGI „CSICSKATARTÁS” FOLYIK?

MAGYARORSZÁGON POLITIKAI, ÉS GAZDASÁGI „CSICSKATARTÁS” FOLYIK? Morvai Krisztina szenzációsan és érzékletesen foglalta össze azt az állapotot, amely jelenleg hazánkban tapasztalható....

Close