AMIT EDDIG NEM TUDTUNK A D-VITAMINRÓL

AMIT EDDIG NEM TUDTUNK A D-VITAMINRÓL

Amit eddig nem tudtunk a D-vitaminról.

[good_old_share]


Azt már tudjuk, hogy milyen hasznos a D-vitamin, azonban van pár dolog, amit ritkábban emlegetnek.

Nem, most nem negatív hatásokról beszélünk, hanem kevesebbet hangoztatott pozitív hatásokról.Azt már bizonyították, hogy a D-vitamin csökkenti a rák kialakulásának esélyét, és úgyszintén csökkenti a szívroham és a korai elhalálozás esélyét is.

loading...

Emellett depresszió ellen is alkalmazzák, hiszen jó hatással van az idegekre is.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Azonban emellett még számos pozitív hatása van, ami ezek mellett apróbb dolgoknak tűnnek, így ezeket ritkábban emlegetik, pedig ezekkel is jó tisztában lenni.

Rendben tartja a koleszterinszintünket.

Egy korábban végzett kutatás kimutatta, hogy a D-vitamin csökkenti a magas koleszterinszintet, ugyanakkor emeli is, ha esetleg alacsony.Csökkenti a méhmiómák kialakulásának esélyét.

A méhmiómák olyan jóindulatú daganatok, amelyek a méh falaiban alakulnak ki, bár legtöbbször ezek nem veszélyesek, mégis nagy kellemetlenséget tudnak okozni, hiszen egész nagyra is megnőhetnek, ami igen fájdalmas lehet.

Egy korábbi kutatás szerint a D-vitamin ezt képes megelőzni, ugyanis a 35-49 éves korosztályban, a megfelelő vitaminmennyiséggel 23 százalékkal csökkenthetük a méhmiómák kialakulásának esélyét.

Lassítja a hízást.

Egy korábbi tanulmány szerint a D-vitamin lassítja az elhízást is. Persze nem nagy mértékben, hiszen 4 és fél év alatt 1 kilogrammal csökkenti az elhízást, azonban ha ezt több évre számoljuk, akkor igenis sokat számít az az egy kiló is.

Lassítja a szemünk romlását.

Idősebb korban a szemünk elkezd romlani. Persze ez fiatalon is bekövetkezhet, a génektől és az életmódunktól függően, azonban na jó kéneket öröklünk, és az életmódunk sem roncsolja a szemüket, akkor idősebb korunkban is jól láthatunk. Azonban az időt nem lehet kijátszani és 50 éves kor felett már romlani kezd a szemünk, bárhogy is próbálunk ellene tenni.

Azonban kutatások szerint, a D-vitamin ebben is segíthet, és valamivel később kezdhet el romlani a látásunk, ha megfelelő mennyiséget jutattunk a szervezetünkbe.

Növeli az izmok teljesítményét.A D-vitamin megnöveli az izmok teljesítményét, és képes azt a megfelelő szintre is hozni, ha gyengék vagyunk. Így ha elgyengültnek érezzük magunkat, akkor érdemes megpróbálkozni a D-vitaminnal.

Megszünteti az izomremegést.

Az izomremegés, izomfájdalom, és az izomgörcsök akkor alakulnak ki, ha a szervezetünk nem tud elég kálciumot felvenni. A D-vitamin azonban segíti a  szervezetünket a kálciumfelvételben, így akár az izomremegést, és az állandó görcsöket is megszüntethetjük a D- vitamin szedésével, persze emellé ajánlott némi kálciumot is a szervezetünkbe juttatni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások