EZT TUDNOD KELL AZ ENERGIATAKARÉKOS ÉGŐKRŐL

EZT TUDNOD KELL AZ ENERGIATAKARÉKOS ÉGŐKRŐL
loading...

Ezt jobb ha tudod az energiatakarékos égőkről.

[cn-social-icon]

Sajnos az a helyzet, hogy az energiatakarékos égő ugyan tényleg energiatakarékos, mégis ártalmasabb az egészségre, mint egy átlag égő.

Rengeteg ember törekszik arra, hogy minél több pénzt, és energiát takarítson meg. Ennek érdekében a legtöbb háztartásban már energiatakarékos égők vannak.

loading...

Ezek az égők állítólag kevesebb energiát fogyasztanak és így olcsóbban is jövünk ki velük. Ez tényleg igaz, ezzel nincs is gond, viszont van itt valami, ami már annyira nem állja meg a helyét. Mégpedig az, hogy ezek állítólag környezetbarát égők.

Nos, ez nem igaz. Ezek az égők olyan technológiával készülnek, amik akár életveszélyesek is lehetnek.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ezek az izzók ugyanis higanyt tartalmaznak, és nem is kis mennyiségben. Sokszor az elfogadható higanymennyiség legalább 20-szorosát. Ez pedig akkor okoz gondot, ha az égő eltörik, hiszen ilyenkor kiengedi az anyagot a légtérbe, ami nagyon mérgező, és az ember hamar fejfájást, szédülést, hányingert és még sok hasonló kellemetlen tünetet érezhet.

De nem csak ezzel van a gond. a higany egy nagyon erős méreg, és mindenkire veszélyt jelent, de főleg a gyerekekre és a terhes nőkre. A higany először az agyat támadja meg, majd utána az egész idegrendszert. Majd utána jönnek a vesék és a máj, de károsítja a szívet és az érrendszert is.

Nem véletlenül van az, hogy már nem nagyon forgalmaznak higanyos lázmérőket, és hőmérőket sem.

Ezen kívül az ilyen energiatakarékos égők UV sugarakat bocsájtanak ki, amik károsak a bőrre és a szemre is, valamint leáll a D-vitamin termelődése, és így a csontok is egészségtelenek lesznek.

Tehát ha eltörik egy ilyen izzó a szobában, akkor jobb ha egy 15-20 percig alaposan szellőztetünk, és nem tartunk ilyen izzót mint háztartási hulladék.

[cn-social-icon]

Read previous post:
SZÍNESBŐRŰ EURÓPÁT! TÉNYEK A KONTINENS MEGSZÁLLÁSÁRÓL.
SZÍNESBŐRŰ EURÓPÁT! TÉNYEK A KONTINENS MEGSZÁLLÁSÁRÓL

SZÍNESBŐRŰ EURÓPÁT! TÉNYEK A KONTINENS MEGSZÁLLÁSÁRÓL. [cn-social-icon] Sokan, sokfélét gondolnak a „modernkori népvándorlással” kapcsolatban.   A liberális beállítottságúak erőltetik az...

REJTÉLYEK, AMIKET A MAI NAPIG NEM TUDUNK MEGOLDANI
REJTÉLYEK, AMIKET A MAI NAPIG NEM TUDUNK MEGOLDANI

Rengeteg olyan rejtély van a világban, amikre nem tudjuk a választ, és talán soha nem is fogjuk. Vannak azonban olyan...

Close