TITOKZATOS SZIBÉRIAI LYUK – NEVETSÉGES “SZAKÉRTŐI” MAGYARÁZATOK

TITOKZATOS SZIBÉRIAI LYUK - NEVETSÉGES "SZAKÉRTŐI" MAGYARÁZATOK.

Megvan, mi lehet a titokzatos szibériai lyuk magyarázata

Megközelítőleg 80 méter széles, ismeretlen eredetű lyukat filmeztek le Oroszországban, Szibéria földjében – írja a Sploid nevű oldalra hivatkozva az Index. Szakértők szerint van értelmes magyarázat a jelenségre.

Mi már előre közöljük, hogy az alul olvasható hivatalos magyarázatot nevetségesnek tartjuk. Szerinted ilyen nyomokat hagy egy zárt térből jövő belső robbanás? Neked mi a véleményed? videót a Jamal-félsziget fölött készítették, azon a területen, ahol 1972-ben hatalmas földgázlelőhelyeket találtak, ezeket a Gazprom orosz olajipari cég igyekszik kibányászni.

A témával kapcsolatos korábbi cikkünket itt olvashatod: HATALMAS KRÁTERT FEDEZTEK FEL SZIBÉRIÁBAN

Az eddigi feltételezések szerint a lyuk körülbelül két évvel ezelőtt keletkezhetett. Az Index összefoglalója szerint sokan hamisítványnak tartották a videót, de mostanra biztos, hogy a lyuk valóban létezik. A helyi hatóságok expedíciót szerveztek a felderítésére, amelyben részt vesz két szakértő az oroszországi Sarkkutató Központtól és egy az Orosz Tudományos Akadémia Krioszféra Intézetétől is.


Anna Kurcsatova szakértő azt nyilatkozta a Siberian Times újságnak, hogy a kráter természetes úton jött létre. Víz, gáz és só keveredett egymással, ami robbanást okozott a felszín alatt, ami a globális felmelegedésnek köszönhető. Szerinte homokkal keveredett jégtakaróban gyülemlett fel annyi gáz, ami sóval érintkezve robbanást okozott, mint amikor egy pezsgősdugó kipattan a palackból. Ez megmagyarázná, miért sötét a lyuk pereme: a fekete foltok égésnyomok lehetnek. – Válasz

loading...
Facebook hozzászólások