EGY ÚJ VAKCINA 99 SZÁZALÉKOS VÉDELMET NYÚJT A HIV ELLEN

EGY ÚJ VAKCINA 99 SZÁZALÉKOS VÉDELMET NYÚJT A HIV ELLEN

Egy új vakcina 99 százalékos védelmet nyújt a HIV ellen.

[good_old_share]


Legalábbis ezt állítják.

Hosszú évekig telt, mire sikerült egy olyan gyógyszert fejleszteniük a kutatóknak, ami felveheti a harcot a HIV  vírussal, de úgy tűnik, hogy végre eljött ez a nap.
Persze erről lehetne vitatkozni, hiszen sokan azon a véleményen vannak, hogy ezt már régen felfedezték, csak titokban tartják a világ elől, de mi most foglalkozzunk csak a publikus információkkal, hiszen találgatni úgysincs értelme.

loading...

Az Amerikai Országos Egészségügyi Intézet, és a Sanofi gyógyszergyár azt mondja, hogy együtt, és még néhány szakértővel közreműködve kifejlesztettek egy olyan ellenagyagot, ami a HIV vírustörzsek 99 százalékát képes megtámadni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A 24 majom bevonásával végzett vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy az ellenanyaggal ellátott állatok egyike sem fertőződött meg, miután beoltották őket a vírussal. Az új ellenanyag klinikai próbái 2018-ban kezdődnek.Az emberi szervezet antitestek termelésével reagál a HIV-fertőzésre. Az esetek többségében az antitestek nem semlegesítik a HIV-vírus összes válfaját, mivel a kórokozónak rendkívüli mutációs képességei vannak.

Éppen ezért az immunrendszer emiatt legyőzhetetlen számú vírusváltozattal találja szemben magát.

Több éves fertőzöttség után az emberben kialakulhatnak erősebb antitestek, amik képeset áttörni a HIV vírus körüli védőréteget, és elpusztítani a vírus törzseinek nagy részét, azonban lehetetlen a szervezet számára, hogy az egész vírust elpusztítsa.

A kutatók ilyen erős antitestekkel kezelnék, vagy előznék meg a fertőzést.

A Science folyóirat legfrissebb számában közölt tanulmány szerzői három ilyen speciális antitest ötvözésével létrehoztak egy olyan ellenanyagot, ami a szervezetben előforduló, eddig azonosított antitesteknél sokkal hatékonyabb lehet.
A kutatók úgy alkották meg az anyagot, hogy a vírus három alappillérének megtámadásával legyengíti a kórokozó ellenálló képességét.

A természetes módon előforduló antitestek legjobbjai a HIV-törzsek 90 százalékát támadhatják meg. Az új antitestnél ez az arány 99 százalék, és ehhez nagyon kis koncentráció is elég belőle.

Az ellenanyag kifejlesztésében a Harvard Egyetem orvostudományi kara, a Scripps Kutatóintézet és a Massachusettsi Műszaki Egyetem szakemberei is részt vettek.

A kutatók nagy áttörésnek tartják az új vakcinát, és remélik, hogy hamarosan embereken is tesztelhetik majd.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások