13. ÉS 14 HAVI FIZETÉS, ÉS HATALMAS NYUGDÍJEMELÉS!

13. ÉS 14 HAVI FIZETÉS, ÉS HATALMAS NYUGDÍJEMELÉS!

13. ÉS 14 HAVI FIZETÉS, ÉS HATALMAS NYUGDÍJEMELÉS!

[good_old_share]


Ezekre a hírekre fel sem figyeltünk, de a jövő évi költségvetés számaiban már ezek a tételek szerepelnek.

 

Ez fog történni: bevezetik a 13. és 14 havi fizetést, és ezek mellett a nyugdíjasok külön járulék megfizetése nélkül kereshetnek havi + 200 eurót. Természetesen a minimálbér emelés is megtörténik, és mindezt úgy teszik, hogy közben az államadósság 50 % alá esik!
Szóval, valóban beindult a fejlődés. A jövő éves költségvetésben már ezek a számok szerepelnek! Hogy ez valóban megtörténhessen ezért létrejött a koalíciós megállapodás, amelyre a pártelnökök már rá is bólintottak.

Örül a nyugdíjemelésnek? A szlovákoknál majdnem háromszor annyi lesz.

A "Nagy Sorosozás" és nemzeti konzultáció közepette érdemes néha egy picit szétnézni, hogy mi is történik közvetlenül a határainkon túl.

13. és 14. havi fizetést adhatnak a munkaadók Szlovákiában 2018-tól, a minimálbér is jóval magasabb lesz a magyarnál.

loading...Örül annak, hogy 138 ezer forintra emelkedik a minimálbér jövőre? Irigykedjen a szlovákokra, ahol csaknem 500 euró (155 ezer forint) lesz 2018-tól a legkisebb fizetés szintje. A jövő évi szlovák költségvetésről szóló koalíciós megállapodásról az Új Szó írt internetes oldalán.

 

Robert Fico pártja, a Smer éppen a minimálbér emelését tekintette fő célnak – írja a lap, hozzátéve: a szociális ügyi minisztérium 480 euróra emelt volna, a szakszervezetek 490 eurót javasoltak.

Emellett várhatóan a duplájára nő az éjszakai, valamint a hétvégi és az ünnepnapi munkáért járó bérpótlék, a gondozási díj pedig Fico közlése szerint megközelíti a nettó minimálbért. Ez még nem minden: a nyugdíjemelés meghaladhatja a 8 százalékot. (Nálunk 3 százalék várható.)
Az SNS számára a legfontosabb eredményt a 13. és a 14. fizetés törvénybe iktatása jelenti majd. Az éves pluszjuttatások kifizetése nem lesz kötelező, de az állam adó- és járulékkedvezményt biztosít a munkaadóknak, ha ezt megadják az alkalmazottaiknak. A 13. fizetést júniusban, a 14-iket pedig év végén kapnák kézhez az alkalmazottak, ehhez várhatóan legalább 2–4 évet kell ledolgozni ugyanannál a munkaadónál.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

loading…


Emelkedik a munkába ingázóknak és a munka miatt költözőknek járó támogatás összege. Fico itt sem mondott konkrét összeget, de szavaiból az derült ki, hogy a költözéshez járó támogatás 5 ezer euró körül mozog majd.

És hogy mindez hogy érinti majd a költségvetés egyensúlyát? Nagy vész nincsen: a hiányt a GDP 0,83 százalékában határozta meg a kormány, az államadósság pedig 50 százalék alá esik. A magyar hiánycél 2,4 százalék jövőre, a bruttó államadósság pedig 70,5 százalék lehet nálunk. Forrás forrás.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások