EZT A 7 ÉTELT SOHA NE FOGASZD ELALVÁS ELŐTT!

loading...

Fontos és hasznos tanács: 7 étel, amit soha ne fogyassz elalvás előtt

 

A pihentető és zavartalan alvás egyik feltétele, hogy közvetlenül lefekvés előtt már ne együnk olyan ételeket, amelyek kellemetlenül befolyásolhatják alvásunkat. Az alábbi cikkben a kerülendő vacsorákat soroljuk fel. A nyugodt alvás fontosságára már egy korábbi cikkünkben is felhívtuk a figyelmet. A cikket ide kattintva érheted el . 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Jégkrém
Nincs is jobb érzés egy kellemes jégkrém elfogyasztásánál késő este az ágyunkban, ám elalvás előtt mégsem ajánlott, mivel cukortartalma sokáig ébren fog bennünket tartani, a benne lévő zsírt pedig mozgás hiányában képtelen lesz elégetni a szervezetünk.

Fűszeres ételek
Este jó ötletnek tűnhet egy-egy curry-s fogás elkészítése, ám erősen ellenjavallt, ugyanis a fűszerek gyomorsavat termelnek, ez pedig puffadást és gyomorégést eredményez, így képtelenség éjszaka jól aludni.

Koffein
Fáradtan gyakrabban érezzük hiányát a koffeinnek, de az elalvás előtti néhány órában már soha ne kávézzunk, mert az álmatlan éjszaka garantált!

Alkohol
A késő este elfogyasztott alkohol nem hagy bennünket pihenni, megzavarja alvásunkat és emellett éjszaka dehidratálja is a szervezetünket.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Vörös húsok
Bár kiváló fehérje és vasforrás a vörös hús, ezeket lassabban bontja le a szervezet, így közvetlenül lefekvés előtt egy-egy nagyobb steak elfogyasztása már egyáltalán nem ajánlott.

Cukor
Kerüljük elalvás előtt a csoki és az egyéb édesség fogyasztását, ugyanis a bennük lévő cukornak köszönhetően feltöltődünk energiával és így biztosan álmatlan éjszaka vár majd ránk.

Zeller
Meglepőnek tűnhet, hogy felkerült a listára a zeller, ám ha este ezt fogyasztottuk, akkor a vízhajtó hatása miatt szinte biztos, hogy többször is fel kell majd kelnünk éjszaka pisilni!

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor kérjük, hogy nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás