EZ A KÜLÖNBSÉG AZ 1-ES ÉS AZ 5-ÖS ERŐSSÉGŰ SZÉLVIHAR KÖZÖTT – VIDEÓ

loading...

Ez a különbség az 1-es és az 5-ös erősségű szélvihar között.


A videó nagyon jól bemutatja a különbségeket.

Valószínűleg már mind átéltünk nagy szélviharokat, amik fákat döntöttek ki és villanykábeleket szaggattak le.loading...

Nekünk ez lehet hogy nagynak tűnt, de ez eltörpül amellett, amit most Amerikában átéltek az emberek, hiszen a károk és a halálesetek száma elképesztő.

Rengetegen kerület az utcára, és semmisült meg a házuk egyetlen nap alatt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Gondoljunk csak bele, hogy ha egy 70 km/h-s szél már emberekre és állatokra is veszélyes, és a házakról is leszaggathatja a tetőt, villanyvezetékeket téphet le, és könnyű épületeket dönthet össze, akkor milyen lehet egy 130 km/h-s sebesség fölötti szélvihar.

Ezek tudatában nagyjából el tudjuk képzelni, hogy milyen lehet egy mégnagyobb szélvihar, de igazán csak akkor tudjuk, ha látjuk is azt.

Éppen ezért készítettek  nekünk egy bemutató videót a különböző erősségű szélviharokról.

A Weather Channel elkészítette azt a videót, amiben remekül bemutatják, hogy milyen is egy szélvihar az egyestől az ötös fokozatig.
Természetesen a videót 3D-s grafikával oldották meg, és nem küldtek ki egy embert az ötös erősségű szélviharba, de ettől még jól szemlélteti, hogy pontosan milyen erejű is lehet egy ekkora vihar.
Valószínűleg senki sem szeretne megélni egy ekkora szélvihart.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás