EZ A VILÁG LEGKÜLÖNLEGESEBB ÚTJA, HISZEN NAPONTA KÉTSZER ELÖNTI AZ ÓCEÁN – VIDEÓ

EZ A VILÁG LEGKÜLÖNLEGESEBB ÚTJA, HISZEN NAPONTA KÉTSZER ELÖNTI AZ ÓCEÁN - VIDEÓ
loading...

A világ legkülönlegesebb útját naponta kétszer elönti az óceán.


[good_old_share]

Érdekes videó.
loading...

Már korábban is hallottunk róla, hogy létezik egy út, amit naponta többször is elönt az óceán, és ennek ellenére használják. Most utánanéztünk, és valóban egy létező útról van szó, és nagyon érdekes jelenség.

A Franciaország nyugati partjánál fekvő Noirmoutier sziget lakóinak kell minden nap meg kell küzdeniük azzal, hogy az utat elönti az óceán, így egy ideig nem tudnak átkelni a szigetről a szárazföldre.

A szigetet a nagy szárazfölddel összekötő Passage du Gois nevű út ugyanis egy töltés tetején van, amit az árapály jelenségnek köszönhetően naponta kétszer elönt az óceán.

Ez az út 4,16 kilométer hosszú, tehát nem túl nagy, de mégis évente több autó is áldozatául esik, pedig egyébként pontosan kiszámítható, hogy az utat mikor önti el az óceán.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Valószínűleg ez azért lehet, mert sokan az utolsó pillanatban indulnak el, és útközben jönnek rá, hogy már késő.

Az út egyébként a gyalogosok számára is járható. Számukra külön oszlopokat építettek, amire szükség esetén felmászhatnak, és ott megvárhatják a mentőcsapatokat.

A videóban láthatjuk, hogy hogyan önti el az utat az óceán, és elég érdekes látvány, amit élőben is szívesen megnéznénk.
Egyébként a szigeten lakók akkor sincsenek teljesen elzárva a külvilágtól, ha túlságosan elönti az utat a  víz, hiszen már épült a számukra egy híd, amin átkelhetnek, azonban ez egy 20 kilométeres kerülőt jelent, így ezt csak nagyon ritkán használják.
Read previous post:
10 MÉTERES ÓRIÁSKÍGYÓT TALÁLTAK BRAZÍLIÁBAN - VIDEÓ
10 MÉTERES ÓRIÁSKÍGYÓT TALÁLTAK BRAZÍLIÁBAN – VIDEÓ

Egy hatalmas 10 méteres óriáskígyót találtak Brazíliában. [good_old_share] Természetesen onnantól kezdve már nem sokáig élt. Építőmunkások dolgoztak Brazília északi területén....

ÚJABB HÍREK A KÖRÚTI ROBBANTÁSRÓL
ÚJABB HÍREK A KÖRÚTI ROBBANTÁSRÓL

Újabb hírek a körúti robbantásról. [good_old_share] A robbanás után a merénylő elsétált a rendőrök mellett. Korábban már megírtuk, hogy szombat...

Close