ENNYI IDŐBE TELNE ELJUTNI AZ ÚJONNAN FELFEDEZETT BOLYGÓKRA

ENNYI IDŐBE TELNE ELJUTNI AZ ÚJONNAN FELFEDEZETT BOLYGÓKRA

Ennyi időbe telne eljutni az újonnan felfedezett bolygókra.


[good_old_share]

Elég valószínű, hogy az eljutás nem mostanában lesz.
Szerda este bejelentette a NASA egy sajtótájékoztatón, hogy a Spitzer űrtávcső segítségével felfedeztek egy olyan naprendszert, ahol Föld szerű bolygók vannak.

A Trappist-1 nevű csillag körül keringő 7 bolygóról van szó. Mind a 7 bolygó földszerű, és közülük 3 úgy tűnik, hogy lakható is.

loading...

A tudósok így azt remélik, hogy a bolygók további kutatásából rengeteg dologra jönnek rá, ráadásul valószínűnek tartják, hogy a bolygókon víz van

Ráadásul azt sem tarják kizártnak, hogy a bolygókon kialakult valamiféle élet. Persze nem kifejezetten földönkívüli lényekre kell gondolni, inkább azt gondolják, hogy egy kezdetleges életforma lehet, bár semmi sem kizárt, hiszen a bolygók lakhatóak.

Valószínűleg sokan vannak, akik azt modnják, hogy „hát akkor miért nem indulunk el oda rögtön és nézzük meg.”

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Space.com-nál gyorsan kiszámolták, hogy körülbelül mennyi időbe telne eljutni oda, és hát nincsenek jó híreink.

A New Horizons szonda 14,31 km/h-s sebességgel megy, ezzel a sebességgel pedig nagyjából 317 ezer év alatt érné el a bolygókat.
A Juno űrszonda a Jupiter gravitációjának köszönhetően a hírek szerint 265,000 km/h-ra gyorsult vel, de még így is 158 600 év lenne, mire odaért a bolygókhoz.

A többi űrszondának pedig mégtöbb időbe telne eljutni a Trappist-1-hez.

A leggyorsabban egy fénysebességgel száguldó űrhajó érhetné el a bolygókat, de az egyik probléma az, hogy ez még nem készült el, a másik pedig az, hogy ez is 39 évbe telne.

Tehát elmondható, hogy valószínűleg sosem fogunk eljutni az új bolygókra.
[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások