ELHAGYOTT EGY BETŰT A NEVÉBŐL, AZONNAL FELVETTÉK DOLGOZNI!

loading...

Elhagyott egy betűt a nevéből, azonnal felvették dolgozni

 

José Zamora hónapokon keresztül minden reggel bekapcsolta a számítógépet és állítása szerint 50-100 állásra is elküldte az önéletrajzát naponta, ugyanakkor nem járt sikerrel. Ekkora azonban gondolt egyet és meglepő húzásra szánta el magát.

 

Az amerikai José Zamora hónapokon keresztül naponta 50-100 álláshelyre adta be önéletrajzát, ám próbálkozásait nem koronázta siker – írja a Huffington Post. Zamora ekkor viszont gondolt egyet és igen meglepőt lépett: elhagyott egy "s" betűt a keresztnevéből, Joséből Joe-vá változott. "Kifehérítette" a nevét.


Ezek után már így adta be a jelentkezését és egy héttel később már tömve volt az e-mail postaládája. Ez azt is mutatja, hogy bár az elektronikus jelentkezések arra hivatottak, hogy kizárják a diszkriminációt, több kutatás is azt bizonyítja, hogy ezzel épp ellentétes folyamatok játszódnak le az Egyesült Államokban, ugyanis a fekete, illetve a latino névvel rendelkezők esetében még továbbra is megkülönböztetést alkalmaznak a munkaadók.


Egy sokat idézett kutatás szerint a "fehérnek" hangzó névvel jelentkezők 50 százalékkal több visszahívást kaptak, mint a "feketének" hangzó nevű jelentkezők.

loading...

Szólj hozzá

Hozzászólás