ELHAGYOTT EGY BETŰT A NEVÉBŐL, AZONNAL FELVETTÉK DOLGOZNI!

ELHAGYOTT EGY BETŰT A NEVÉBŐL, AZONNAL FELVETTÉK DOLGOZNI!
loading...

Elhagyott egy betűt a nevéből, azonnal felvették dolgozni

 

José Zamora hónapokon keresztül minden reggel bekapcsolta a számítógépet és állítása szerint 50-100 állásra is elküldte az önéletrajzát naponta, ugyanakkor nem járt sikerrel. Ekkora azonban gondolt egyet és meglepő húzásra szánta el magát.

 

Az amerikai José Zamora hónapokon keresztül naponta 50-100 álláshelyre adta be önéletrajzát, ám próbálkozásait nem koronázta siker – írja a Huffington Post. Zamora ekkor viszont gondolt egyet és igen meglepőt lépett: elhagyott egy "s" betűt a keresztnevéből, Joséből Joe-vá változott. "Kifehérítette" a nevét.


Ezek után már így adta be a jelentkezését és egy héttel később már tömve volt az e-mail postaládája. Ez azt is mutatja, hogy bár az elektronikus jelentkezések arra hivatottak, hogy kizárják a diszkriminációt, több kutatás is azt bizonyítja, hogy ezzel épp ellentétes folyamatok játszódnak le az Egyesült Államokban, ugyanis a fekete, illetve a latino névvel rendelkezők esetében még továbbra is megkülönböztetést alkalmaznak a munkaadók.


Egy sokat idézett kutatás szerint a "fehérnek" hangzó névvel jelentkezők 50 százalékkal több visszahívást kaptak, mint a "feketének" hangzó nevű jelentkezők.

Read previous post:
5 ÉTEL A SZEMED EGÉSZSÉGÉÉRT - HOGY MEG NE VAKULJ!
5 ÉTEL A SZEMED EGÉSZSÉGÉÉRT – HOGY MEG NE VAKULJ!

5 ÉTEL A SZEMED EGÉSZSÉGÉÉRT - HOGY MEG NE VAKULJ!   Egész nap a számítógépet bámulod, aztán munka után lazítasz...

BAJ VAN A FACEBOOKKAL! - MEGSZÓLALTAK ZUCKERBERGÉK.
BAJ VAN A FACEBOOKKAL! – MEGSZÓLALTAK ZUCKERBERGÉK

20 percre elsötétült a Facebook - Megszólaltak Zuckerbergék. (Technikai jellegű problémák az utóbbi időben egyre gyakrabban fordulnak elő)   Nemzetközi...

Close