ELÉRTE EURÓPÁT A ZIKA VÍRUS

ELÉRTE EURÓPÁT A ZIKA VÍRUS.
loading...

A veszélyez Zika vírus elérte Európát is.

[cn-social-icon]

A vírus leginkább a terhes nőkre veszélyes, így nekik különösen ügyelniük kell.

Három Brit állampolgárnál mutatták ki a Zika vírust, ami leginkább a terhes nőket veszélyezteti. A Három Brit Kolumbiában, Surinameban és Guayanában jártak korábban.

loading...

A Zika vírus azért olyan veszélyes a terhes nőkre, mert állítólag a vírus ezen fajtája úgynevezett kisfejűséget okoz a magzatoknál, és egyéb súlyos születési rendellenességeket is okozhat.

Másokra azonban nem kifejezetten veszélyes, csupán enyhe influenza tüneteket produkálhat, és körülbelül négy-hét nap alatt elmúlik.

A vírust leginkább a szúnyogok terjesztik, de az anya is átadhatja a magzatnak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt még nem bizonyították teljesen, hogy maga a vírus okozná a kisfejűséget, de az tény, hogy öt csecsemő szervezetében is ki tudták mutatni a Zia vírust azok közül, akik kisfejűségben vesztették életüket.

A járvány Brazíliában tört ki, még októberben, és azóta közel négyezer esetet jelentettek. Állítólag a régió többi országában, Kolumbiában, Ecuadorban , Salvadorban és Jamaicában figyelmeztették a nőket, hogy lehetőleg egy ideig ne essenek teherbe a vírus miatt, hiszen ez rendellenességet okozhat a magzatoknál.

Kolumbiában a miniszterelnök azt kérte, hogy legalább nyolc hónapig ne essenek teherbe, Salvadorban pedig azt mondták, hogy legalább 2018-ig várjanak a gyermekvállalással, mert az biztonságosabb.

Az Egyesült Államokban azt javasolták a nőknek, hogy ezekbe az országokba ne utazzanak el.

[cn-social-icon]

Read previous post:
MEGSZÓLALT A MEGVERT UBER SOFŐR - VIDEÓ
MI AZ IGAZSÁG? A SOFŐR VALLOMÁSA.

Előbb vagy utóbb mindenre fény derül. Most megszólalt a megvert Uber sofőr, de a riport után újabb kérdések merültek fel....

TAXISOK VERTEK MEG EGY UBER SOFŐRT
TAXISOK VERTEK MEG EGY UBER SOFŐRT

Megvertek egy Uber sofőrt Budapesten. [cn-social-icon] A támadást nem taxisok kezdték, de később ők is csatlakoztak. Hatan ütötték és rúgták...

Close