EGY NYUGDÍJAS KONYHÁJÁBA ZUHANT A MALÁJ GÉP EGYIK UTASA

EGY 65 ÉVES NYUGDÍJAS KONYHÁJÁBA ZUHANT A MALÁJ GÉP EGYIK UTASA

Irina Tyipunova nagy zajt hallott, majd a következő pillanatban grabovói házának padlóján hevert egy meztelen holttest.

„Volt egy morajló zaj, aztán minden elkezdett rázkódni. Aztán tárgyak kezdtek el potyogni az égből”.


A 65 éves nyugdíjas Irina Tyipunova így emlékezett a tragédia pillanataira grabovói szürke téglaháza előtt újságíróknak. Az ő házába egy áldozat is beesett, a konyha fölött törte át a tetőt a meztelen áldozat teste. 
(A helyszíni beszámolók szerint a gyorsan zuhanó embereket a légáramlat szó szerint levetkőztette, szemtanúk meztelen, vagy alsóneműkben heverő halottakról beszéltek.) Az esetről a Reuters nyomán a Malaysian Insider számolt be.

„Hallottam egy zajt, aztán a konyhában landolt, a tető meg széttört”, mondta, miközben a lyukat mutatta a tetőn. A holttest még mindig a házában hever, egy ágy mellett. „Azt mondták, várjak, amíg a szakértők érte nem jönnek és el nem viszik”, mondta. Tyipunova házától 100 méterre, a gabonaföldeken további holttestek tucatjai hevertek, számolt be a tudósítás.
Egy húszas éveiben járó helyi, aki nem akarta elárulni a nevét, arról beszélt, hogy a robbanás után kirohant a házból, és azt látta, hogy emberek zuhannak. „Egyikük a zöldségeskertembe esett”, mondta.


A Malaysia Airlines Kelet-Ukrajna fölött lelőtt gépének 298 utasa volt. Közülük 192 holland, 29 maláj, 27 ausztrál, 12 indonéz, 10 brit, 4-4 belga és német, 3 Fülöp-szigeteki, 1 kanadai–román és 1 új-zélandi állampolgár volt – magyar nem. – Vs.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás