DOLGOK AMIK LEGJOBBAN ÖREGÍTENEK!

DOLGOK AMIK LEGJOBBAN ÖREGÍTENEK!
loading...

Rengeteg dolog segíti elő az öregedést, de talán ez az 5 dolog az, ami a leginkább öregíti az emberi szervezetet.

cukor

Sajnos aki rendszeresen és hosszútávon nagy cukormennyiséget fogyaszt, annak a bőre rugalmasabbá válik. Ennek egész egyszerű oka annyi, hogy a megemelkedett vércukorszint a glikát hemoglobin túlszaporodását eredményezi az emberi testben, ez pedig káros hatással bír a bőrben lévő kollagénre és elasztinra, így a ráncok korai megjelenését, és erősödését idézi elő.

Stressz

Minden ember életében szerepet játszik a stressz, ami egy bizonyos menyiségben még nem okoz egészségügyi károkat, sőt egy határig még egészségesnek is mondható, hiszen az idegesség által felszabaduló adrenalin kitartóbbá teszi szervezetünket, ezáltal fokozva a teljesítményünket. Azonban ha a stressz elkezd uralkodni rajtunk, már-már betegessé fajulhat ami számos egészségügyi rendellenességet vonz maga után, és emellett a bőrt is rendkívül öregíti, hiszen csökkenti a kollagénszintet, és a bőr megereszkedetté válik.

Természeti tényezők

A túlzottan erős közvetlen napfény szinte azonnal kialakuló ráncokhoz vezethet, ez szinte a legaktívabb bőr-öregítő tényező. Meg kell jegyeznünk, hogy van ami még ennél is erőteljesebben öregít, ez pedig nem más, mint a szolárium. Az erős UV sugárzás mellett a szél is öregítheti a bőrünket, ha kiszárad, sokkal könnyebben előbújnak a kis szarkalábak, így főleg a téli és a hidegebb hónapokban elengedhetetlen a megfelelő hidratálókrém használata!

Pamut

Bőrgyógyászok hosszas kutatásai alátámasztják, hogy a legjobb, ha az ágyhuzatunk szatén vagy esetleg selyem anyagból van. Térjünk ki a lényegre: a pamut anyag fogja meg a legkönnyebben a zsíros anyagokat és a koszt, és nagyon képes meggyűrődni.

 

ALKOHOL

A rendszeres alkoholfogyasztók  saját koruknál általában 20-30 évvel is idősebbnek tűnhetnek, ez köztudott. A folyamatos ivászat nem csak a bőrt, hanem sok más szervünket is rendkívül károsítja. Az alkohol vizet von el a szervezettől elsősorban, ami a bőr kiszáradását eredményezi, és előidézi a pattanások, ráncok, arcpír, és egyéb bőrhibák megjelenését.
Read previous post:
ÖTLETESEN HOZTÁK LE A KANAPÉT A MÁSODIKRÓL
ÖTLETESEN HOZTÁK LE A KANAPÉT A MÁSODIKRÓL – VIDEÓ

Zseniális megoldást találtak ki egy kanapé leszállítására, a másodikról a földszintre, Amerikában Sokszor mondják hogy a lustaság találékonyságot szül. Erre...

AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!
AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!

AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!   Egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón látott napvilágot az alábbi kutatási eredmény. [good_old_share] Az...

Close