DÖBBENETES – JÖN A MENEKÜLTÁRADAT

DÖBBENETES - JÖN A MENEKÜLTÁRADAT.

DÖBBENETES – JÖN A MENEKÜLTÁRADAT

Szerkesztőségünk előre leszögezi: nem kívánunk véleményt nyilvánítani a téma kapcsán, pusztán tényszerűen beszámolunk a jelenlegi és a közeljövőben várható történésekről a rendelkezésünkre álló információk alapján. FIGYELEM! a videó alatt egy fontos hozzászólás!

[cn-social-icon]

Mindazonáltal együttérzéssel tekintünk azokra az emberekre, akik családjuk biztonsága és élete védelme érdekében kénytelenek voltak elhagyni hazájukat.

Rendkívül gusztustalannak tartjuk, hogy hazánkban parlamenti pártok a menekült témát meglovagolva politikai tőkét kívánnak kovácsolni ebből a katasztrófából.

A tények

Több internetes hírportál, köztük a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy az olasz és brit hírszerzés szerint még az idei nyáron akár félmillió ember is megpróbálhat majd eljutni Afrikából Európába.Ezzel egy időben Nick Cooke-Priest, a Bulwark brit hadihajó kapitánya elmondta, hogy Líbiában 450-500 ezer ember vár arra, hogy feljusson az embercsempészek valamelyik hajójára.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Brit védelmi miniszter nyilatkozatában kiemelte, hogy az európai országoknak szorosan együtt kell működniük a probléma megoldása érdekében, a hírszerzésnek fel kell kutatniuk a Líbiában működő embercsempész csoportokat, és fel kell számolni a pénzügyi forrásaikat.

Olaszországban nagy a baj!

A védelmi miniszter kiemelte, hogy az idei évben már több tízezer migráns érkezett Olaszországba, még tavaly 170000.

A videó leirása alapján a tengerből kimentett afrikai feketék elégedetlenek voltak az olaszországi ellátással és a körülményekkel, ezért fellázadtak.A téma kapcsán egy hozzászólás Gonda Istvántól: "Én itt lakom Szegeden, a szerb határtól 3 km-re. A minap beszéltem egy a határon járőröző rendőrrel. Azt mondta tudják, hogy a török-görög határnál is fél millió ember vár arra, hogy meginduljon Magyarország felé.

A feleségem 2 napja volt Magyarkanizsán (ez kb. 10 km-re van a határtól a szerb oldalon). Azt mondta tele van menekültekkel, a főtér gyepén élnek, és várják a kísérőket, akik éjszaka átvezetik őket Szegedre.

A szegedi utcákonmost már állandóan vannak menekültek. Összefogdossák őket a határon, azután kapnak egy ingyen vonatjegyet Debrecenbe és ezzel szélnek eresztik őket. Azt csinálnak amit akarnak. Nyilván rabolni fognak, hiszen ők is emberek, enni kell valamit." [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások