CSALÓK TELEFONÁLNAK A NAV NEVÉBEN

loading...

Csalók telefonálnak a NAV nevében.


Ne dőljünk be nekik.
Manapság rengeteg a telefonos csaló. Mindig kitalálnak valamit, amivel megpróbálják átverni az embereket, és sajnos rengetegen be is dőlnek nekik.

loading...

Néhány éve a leggyakoribb az volt, hogy ismeretlen emberek felhívtak időseket, és megpróbálták magukat az áldozat unokájának kiadni, és így pénzt kicsalni tőlük.

Sokszor ez sikerült is, azonban mára már néhány ilyen csalót elkaptak.

Nemrég a csalók a Telekom nevében telefonáltak ajándék utalványokat ígérgetve, persze ehhez el kellett volna küldeni egy sms-t, ami aztán lehúzza a pénzünket.

Ezek a csalók elvileg mára már eltűntek, azonban most ismét új dologgal próbálkoznak.

Most a NAV nevében telefonálnak, és a bankszámlaszámunkat akarják megtudni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében telefonálnak, majd azt mondják, hogy adó visszatérítés miatt szükségük van az ügyfél bankszámlaszámára.

Egyenlőre nem tudni, hogy hány embert vertek így át.

A NAV elmondta, hogy ők sosem kérik telefonon az ügyfelek bankszámlaszámát, és bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot sem, valamint nem értesítik telefonon az ügyfeleket a túlfizetésről sem.
A NAV csakis az ügyfélkapun, vagy postán keresztül értesíti az ügyfeleit túlfizetés esetén.

Arra kérik az adózókat, hogy telefonon keresztül semmiképpen se adják meg a bizalmas adataikat.

Tehát figyeljünk erre oda, ugyanis most egy ideig elég valószínű, hogy sok emberrel próbálkozni fognak a csalók, és valószínűleg sokan be is dőlnek majd nekik.

loading…


loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás