BEJELENTÉS: FOLYÉKONY VÍZ VAN A MARSON!

FOLYÉKONY VÍZ VAN A MARSON!
loading...

A NASA bejelentette, hogy folyékony sós víz van a marson.

[cn-social-icon]

A ma délutánra hirdetett sajtótájékoztatón a NASA szenzációs bejelentést tett, miszerint folyékony sós vizet találtak a Marson.

Az egész világon rengetegen várták a nagy bejelentést, amit úgy hirdettek meg, hogy „Mars rejtély megoldva”

loading...

“A Mars egyszer nagyon hasonlított a Földre: vastagabb atmoszférája volt, hatalmas óceánja, amely több mint egy kilométer mély lehetett, és az északi félteke kétharmadát elfoglalhatta” Így nyilatkozott a sajtótájékoztató kezdetén , Jim Green, a NASA bolygókutatási részlegének vezetője.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt is elmondták, hogy évek óta sejtették, hogy víz lehet a Marson, de teljesen bebizonyítani még csak most sikerült.

Akkor kezdték el sejteni, hogy víz található a bolygón, amikor a műhold felvételeken meglátták a sötét lejtősávokat. Ezek a sávok a meleg évszakokban több helyen is feltűntek, aztán a fagypont beállásával a sávok halványabbak lettek. Ebből arra következtettek, hogy folyékony víz található a Marson, és így jobban elkezdték kutatni az új felfedezést.

A NASA azt mondja, hogy mára már sikerült teljesen megbizonyosodniuk arról, hogy a bolygón folyékony víz található. Ez pedig egy hatalmas felfedezés, hiszen eddig a legtöbben egy száraz, üres bolygónak hitték a Marsot.

A rossz éghajlat miatt, csak időnként figyelhető meg, a víz jelenléte.

Az hogy víz van a bolygón, esélyt ad arra hogy esetleg élet is kialakulhatott, hiszen a földön hasonló körülmények között, már bizonyos egysejtűek életben maradtak. De ezt még korai lenne kijelenteni, hiszen a víz nem jelenti azt, hogy biztosan élet is van a Marson.

A szakemberek azt még nem tudják, hogy a víz honnan jön, ezzel kapcsolatban még csak találgatnak. Úgy gondolják, hogy talán a légkörből csapódhat le, vagy a földalatti jég olvad meg, de persze ebben nem biztosak.

Nos, azt már tudjuk, hogy a folyékony sós víz megtalálható a Marson, már csak az a kérdés hogy élet is kialakulhatott-e rajta, vagy nem.

Valószínűleg a következő Mars expedíció célja az lesz, hogy ezt felkutassák, és hogy minél többet megtudjanak arról, hogy honnan is jön a víz.

Mi kíváncsian várjuk a további fejleményeket, a kutatással kapcsolatban.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Read previous post:
A BOLYGÓNK PUSZTUL - IDEJE VÁLTOZTATNI.
A BOLYGÓNK PUSZTUL – IDEJE VÁLTOZTATNI

A BOLYGÓNK PUSZTUL - IDEJE VÁLTOZTATNI Sajnos a bolygónk pusztul. Az olaj és gazdasági kartellek felelőssége óriási. [good_old_share] A kedvezőtlen...

A BOCSÁNATOT KÉRŐ LABRADOR AZ INTERNET ÚJ SZTÁRJA
A BOCSÁNATOT KÉRŐ LABRADOR AZ INTERNET ÚJ SZTÁRJA

Egy nagyon aranyos videóra találtunk az interneten. [cn-social-icon] Az állatok profik abban, hogy hassanak az emberekre. Ráadásul őszinte érzelmek kifejezésére...

Close