AZ ORVOS, AKI FELVETTE A HARCOT A GYÓGYSZERMAFFIA ELLEN

AZ ORVOS, AKI FELVETTE A HARCOT A GYÓGYSZERMAFFIA ELLEN!
loading...

Az orvos, aki felvette a harcot a gyógyszermaffia ellen

 

Orvosság helyett napi négy liter folyadék – ez a mottója dr. Lenkei Gábor magyarországi orvosnak,  aki  Marosvásárhelyen telt ház előtt tartott, Betegségnek tűnő állapotok című előadásán elmondta, valójában az a célja, hogy az embereket ráébressze arra, hogy bármilyen tünet esetén ne szaladjanak azonnal orvoshoz, hanem figyeljenek arra, hogy fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot, és biztosítsák szervezetüknek a szükséges vitaminmennyiséget.

[cn-social-icon]

Első alkalommal jár Erdélyben, a  humorral  fűszerezett előadásmódjáról híres szakember, aki hangsúlyozta, a mai ember vészesen kevés folyadékot fogyaszt, keveset mozog, és a tévhitek miatt megvonja magától a sót, meg a zsírt. Emiatt gyakran olyan tünetek jelentkeznek, amiről  azt  hisszük, hogy betegség. Holott valamilyen hiány, amit legtöbbször orvosság nélkül is pótolni tudunk.

Már az előadás elején szerette volna tisztázni, nem megrögzött gyógyszerellenes, ahogyan azt sokan gondolják. Úgy gondolja, manapság a gyógyszerhasználat elfajult, az esetek nagy részében elkerülhető lenne, és vele együtt a kár is, amit az emberek egészségében okoz, de elismeri, hogy vannak helyzetek, amikor az orvosság szedése indokolt és elkerülhetetlen. 

loading...

Az Egyesült Államokban száz évvel ezelőtt kezdődött, amikor az egészségügyi piacra beléptek befektetőként a gyógyszer- és vegyipar tulajdonosai. Ha nem vagyunk betegek, nem lehet eladni a gyógyszereket, ezért a gyógyszeripar érdekei egyértelműen ellentétben állnak az egészségre való törekvéssel. Kijelenthetjük, ma már gyógyszermaffiáról beszélünk.

Magyarországon 10 millió személyből 1 millió 200 ezer szed egyidejűleg több mint tízféle orvosságot. Az Európai Unióban évente 200 ezer ember hal meg a gyógyszerek mellékhatásaiként fellépő bántalmak miatt, Magyarországon évente 7-8 ezer.

Azt hiszem, joggal állapíthatjuk meg, hogy ez már messze túllépett azon, ami józan üzleti érdeknek nevezhető – ismertette a borúlátó statisztikát a szakember, aki szerint sajnos az orvosok alávetik magukat a gyógyszer gyártók érdekeinek, és figyelmen kívül hagyják a józan gyógyszerhasználat fő elvét, hogy ésszel gyógyítsanak és ne azonnal orvossággal. 

Csupán három dolog kell ahhoz hogy egészségesek maradjunk: víz, oxigén és tápanyagok. Az emberi test 60 százaléka víz, 19% fehérje, 15% zsír, 5 százalékot az ásványi anyagok tesznek ki, 1 százalékot pedig a szénhidrátok. A ma emberére viszont az jellemző, hogy folyadékhiányos, zsírszegényen táplálkozik, mivel elhitetik vele, hogy a zsír káros, holott a zsír hiánya a szervezetben kifejezetten egészségtelen.  A  ma  embere oxigénhiányos a rendszeres testmozgás elmulasztása miatt, ugyanakkor a vitaminszükségletünket sem elégítjük ki.

Egy embernek egyidejűleg 15-féle vitamint kellene szednie napi rendszerességgel. Ha szervezetünk nem kap meg egyet vagy többet azokból az anyagokból, amelyek a működéséhez elengedhetetlenek, akkor jelentkeznek a betegségnek tűnő állapotok.

Ha azt szeretnénk, hogy egy gyerek kizárólag a táplálékokból kapja meg a szükséges napi C-vitamin-adagot, akkor 4 kilogramm paradicsomot, vagy 2 és fél kiló citromot, vagy 20 kiló almát kellene csomagoljunk neki tízóraira.

Hát ez bizony még Popeynek is túlzás lenne – fakasztotta mosolyra példáival a közönséget az orvos. A szakember szerint számos, betegségnek vélt állapot oka egyszerűen a kellő mennyiségű folyadék bevitelének a hiányára vezethető vissza. A sokak által emlegetett napi két liter a minimumok minimuma. Az optimális mennyiség a napi 4-5 liter.

Sokan mondják, hogy nem iszom, mert nem vagyok szomjas, viszont tény, hogy ha hosszú időn át megtagadjuk szervezetünktől a kellő mennyiségű folyadékot, akkor a szomjúságérzet lankad, viszont ha ismét kezdünk többet inni, akkor rövid időn belül helyreáll. Dr. Lenkei Gábor határozottan állítja, a fejfájások leggyakoribb oka a szervezetben fellépő folyadék-, illetve sóhiány. A szakember azt javasolta, ha nagyon fáj a fejünk, kapjunk be egy teáskanálnyi sót, majd igyunk rá egy liter vizet, és szinte teljesen biztos, hogy megszabadulunk a gyötrő érzéstől. 

A hallgatóság koleszteringondokkal küszködő tagjait is megnyugtatta a magyarországi orvos. Dr. Lenkei Gábor azt állítja, nem káros a koleszterin. Sőt! – A koleszterinből állítja elő a szervezet a D-vitamint, valamint a stressz hormont, ami arra szolgál, hogy a stresszes időszakokban ne omoljunk össze.

A gyógyszer gyártók számára az egyik legnagyobb nyereséget a koleszterincsökkentő orvosságok jelentik, ezért a gyógyszeripar létrehozta az úgynevezett célértéket, amit egyre lennebb tolnak, és ha ezt meghaladja az egyén szintje, akkor orvosságot írnak fel neki.  De ez nem normál érték, hanem a gyártók által felállított célérték – mondta az orvos.
Az emberek szemét szeretné felnyitni az előadásaival r. Lenkei Gábor, hogy ismeretek birtokában, tudatosan döntsenek arról, igent vagy nemet mondanak-e az ajánlatoknak, amivel kecsegtetik őket. – NetExtra.hu

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

[cn-social-icon]

Read previous post:
A LEGJOBB RÁKÖLŐ FŰSZEREK
A LEGJOBB RÁKÖLŐ FŰSZEREK

Chris Warknak hívnak. Tíz éve végstádiumú vastagbélrákot állapítottak meg nálam. 26 éves voltam akkor. Megműtöttek, de a kemoterápiát nem fogadtam...

TERMÉSZETES ÚTON KIALAKULÓ BIOLÓGIAI FEGYVER? - SPANYOLNÁTHA.
TERMÉSZETES ÚTON KIALAKULÓ BIOLÓGIAI FEGYVER? – SPANYOLNÁTHA

Spanyolnátha = természetes úton kialakuló biológiai fegyver?   A szupervírus még ennyi idő elteltével is újabb kérdéseket vet fel. Az...

Close