ÉLD TÚL A VILÁGVÉGÉT!

ÉLD TÚL A VILÁGVÉGÉT!

Akik szeretnék túlélni a világvégét

 

Karfiolt, babot,  vagy fehérrépát termeszteni, kenyeret sütni, esetleg csalános tésztát gyúrni, csirkéket nevelni vagy lekvárt befőzni, félretenni jövő évre vetőmagokat, aloé verával gyógyítani, pulóvert kötni és étolajjal működtetni a dízelmotort, kinyerni az esővizet és saját kutat fúrni, megoldani a hétvégi nyaraló független energiaellátását és így tovább.

[cn-social-icon]

A preppereknek, a prepping, az előkészítés követőinek azonban ez nem puszta időtöltés, hanem a valószínű jövőre való gyakorlati felkészülés. 

A civilizáció összeomlására készülő amerikaiak szubkultúráját többrétegű és súlyosan szorongó csoportok alkotják. A felkészülés egy természeti csapás okozta szükséghelyzetre az ő gondolkodásukban összekapcsolódik a bármilyen helyi vagy rendszerszintű válságra való készenléttel. Körülbelül három millióan vannak, akik részletes terveket dolgoznak ki arra, hogy túléljék a ma ismert világ végét.

A National  Geographic  televízió csatorna egy nagyon is népszerű valóságshow-t szentel a témának, havonta háromszázezer ember megy fel a Survivalblog.com webhelyre, főleg az Egyesült Államokban és Kanadában, sőt, már Latin-Amerikában és már Európában és Ázsiában is megjelent a tematikus kínálat. A prepperek pápája James Wesley Rawles egykori hírszerző tiszt és konzervatív keresztény, akinek a könyvét több százezer példányban adták ki.

loading...

A műben sok gyakorlati tanácsot találhatunk, de a szerző nagyon titkolódzik, és nem is árulja el, hol van az a bizonyos titkos ranch, ahol ő és családja majd túléli a végzetes időket. A prepperek nem egy adott időpontban bekövetkező katasztrófára várnak.  Minden megtörténhet, nem tudni, mikor: becsapódhat egy óriás meteorit vagy kisbolygó, jöhet egy óriási vulkánkitörés ökológiai katasztrófával kombinálva, de beköszönthet egy járvány, vagy nukleáris háború a Nyugat és Kína között, egy mindent elértéktelenítő hiperinfláció, vagy összeomolhat a globális bankrendszer esetleg kevesebb mint tizenkét óra alatt, de kitörhetnek forradalmak is és statáriumot is bevezethetnek: bármi megtörténhet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A hippikkel és a kilencvenes évek túlélő mozgalmaival szemben a prepperek nem utasítják el a mai életmódot, és a kormányt sem vádolják azzal, hogy az állítólagos új világrend elitjét támogatja. Ők egyszerű polgárok akarnak lenni, akik hasznos információkat keresnek. 

Hogyan készüljünk fel az általános összeomlásra? – kérdezi Joel Skousen korábbi vadászpilóta, aki katasztrófa-politológussá és a stratégiai kitelepülés szakértőjévé képezte át magát. Amikor eljön az idő, hogy elhagyjuk a nagyvárosokat – főleg a legveszélyesebbeket, amelyeket elárasztanak a munkanélküli zombik – mit vigyünk magunkkal? Hogyan válasszunk  egy biztos menedéket ahol erkölcsileg feltehetőleg szilárd szomszédokkal leszünk körülvéve?

Van olyan házaspár, aki azzal dicsekszik, hogy már ötven évre való élelmiszert és huszonötezer töltényt halmozott fel. Egy másik túlélő azt magyarázza, hogyan nevel ezer tilápiát (édesvízi hal) a saját medencéjében. Az élet a földön talán majd  visszatér a vadászó-gyűjtögető életmódhoz. Mindenképpen meg kell őrizni a meglévő tudást, hogy majd újjáépíthessük a civilizációt. 

A prepperek másik kedvenc témája már ebből közvetlenül levezethető: a másoktól való félelem. Térképek mutatják a feltételezett terrorista tevékenységeket az egész világon és az Egyesült Államokban, valamint leírják a módszereket, hogyan hozzunk létre sürgősségi bunkereket, zárt lakóparkokat, és hogyan szervezzük meg a fegyveres őrjáratokat, amelyek talpig fegyverben várják azon szerencsétlenek hordáit, akik egész biztosan nem haboznak majd megtámadni a kiválasztottak szentélyeit. De egyesek őrülete nem fedheti el azt a tényt, hogy a többség ugyanolyan kényszeres fogyasztó marad, mint akik az ünnepek előtt szállják meg és ürítik ki a szupermarketeket.

A fosztogatókra számítva fegyvereket vesznek, alapvető szükségleti termékeket, illetve és gyógyszereket, tulajdonképpen felváltják az egyik fajta túlfogyasztást egy másikra.

A  jó preppernek mindig minden körülmények között fel kell találnia magát, mint régen a kiscserkésznek, aki résen van: tudnia kell, hogyan lehet lámpát csinálni krumpliból, törülközőt szövetből, kanalat kartonpapírból és hogyan lehet tüzet gyújtani gyufa nélkül. Miközben várják a különböző katasztrófákat, és fel is készülnek rájuk, a preppereknek már nem is jut idejük arra, hogy elgondolkodjanak a jelenen, azon, hogy most mi történik velük.

A prepperek kritizálják a mohóságot, a pénzközpontú világot, de individualista és önellátásra törekvő menekülési reflexük kevés lehetőséget kínál a társadalmi és politikai változásra, a jelenlegi rendszer kereteinek átalakítására. A mindenki mindenki ellen neodarwinista ideológiájába zárva eszükbe sem jut, hogy a javak egyszerű újraelosztása hatékonyabb a borzalmak ellen, mint a stratégiai kitelepülés. Röviden: a prepper elutasítja azt, hogy felkészüljön… a kapitalizmus utáni világra. – NetExtra.hu

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások