AZ OLCSÓBB NÉHA DRÁGÁBB: DUDÁLÓS TŰZIFA ÁRUSOK

AZ OLCSÓBB NÉHA DRÁGÁBB: DUDÁLÓS TŰZIFA ÁRUSOK
loading...

Dudálós tűzifa árusok: az olcsóbb néha drágább?

 

A tűzifa értékesítésben újabb trükköket vetnek be: ma már nem mázsára, hanem kalodára adják a „dudálósok” a tűzifát. Vizsgáljuk meg: mi az átverés lényege?

 

Pár hete egy sokak által kedvelt ingyenes hirdetési oldalon böngésztem, és ott akadtam rá egy érdekes hirdetésre. Kalodás bükk tűzifát hirdetett az eladó, gyanúsan olcsó 12.500 forint/kaloda áron, ingyenes házhozszállítással. Már ekkor gyanús volt számomra a hirdetés, éppen az túlzottan alacsony árú tűzifa miatt.

[cn-social-icon]

Mivel  az eladó által kínált ár és az ingyenes kiszállítás rendkívüli módon kedvezőnek tűnt, úgy gondoltam, a végére járok, felhívom a hirdetőt! Sejtettem, hogy valami nincs rendjén ezzel a dologgal, mert a normálisan, szorosan megrakott kalodát nem lehet a hirdetésben megadott áron adni, csak ráfizetéssel. A beszerzési árak mellett, ami 17-20000 Ft/m3 a fa fajtájától és minőségétől függően-, de ez is tő mellől, kamion tételben, áfá-val értendő plusz kb. 2000 Ft/m3 szállítási költség még növeli az árat. Lényegesen kevesebb volt a hirdetésben megjelölt ár.

Ki az, akinek megéri dolgozni ráfizetéssel is? Egyértelmű, hogy senkinek! Az eladónak úgy változtatnia a hirdetésben szereplő feltételekhez képest a fa minőségén, vagy a mennyiségén, hogy az mindenképpen nyereséges legyen a számára.

loading...

Felhívtam tehát a hirdetésben szereplő telefonszámot, megkérdeztem az eladótól hogy az általa árult kaloda milyen méretű, hány mázsa fa van benne, és hozzám is érvényes-e az ingyenes kiszállítás (40 km). Kérdéseimre azt felelte a kaloda 1*1*1 méter  azaz 1 m3, a kalodában körülbelül hat mázsa fa van, és az ingyenes kiszállítás is megoldható ha több kalodát is rendelek. Megegyeztünk nyolc kaloda fa szállításában. Megadtam a szállítási címet, és feszülten vártam a megbeszélt napot. Örültem, mert 8 kaloda fa, kalodánként 6 mázsa hasított bükk tűzifával leszállítva 100.000 Ft vételárért feltűnően jó vételnek számít a mai tüzelőárak mellett. 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Végre eljött a várva-várt nap! Az eladó a megbeszélt időben pontosan meg is érkezett, de óriási meglepetés várta, mert a megadott cím egy tüzép telep címe volt. Mondtam neki, hogy a lerakás előtt szeretném leméretni a kocsit, hogy megvan-e a megrendelt és az eladó által állított kalodánkénti 6 mázsa.

A fát szállító kocsi eleve túl kicsinek tűnt, körülbelül  három tonna teherbírásúnak tűnt, amire semmiképp sem férhetett fel az általam rendelt  48 mázsa. A kalodákban szemlátomást sok volt a hézag a felhasogatott tűzifák között. Erre azt válaszolta az eladó,hogy ő nem mázsára, hanem kalodára árulja a fátí.a nyolc kaloda megvan, tessék megszámolni. Ismét megkértem, hogy mérjük le a fát, mert a megrendeléskor azt állította hogy hat mázsa fa van egy kalodában. Én azért döntöttem a megrendelés mellett, mert le akartam ellenőrizni a hirdetés valódiságát, mert egy kaloda fa 6 mázsa súllyal ezért az árért mindenki számára kedvező vétel. De olyan kalodákat, amikben 3-3,5 mázsa fa van, nem fogok átvenni ugyan azért az árért.

Természetesen a mérlegelést ismét megtagadta, és nagy gázadás mellett csikorgó gumikkal úgy hajtott ki a telepről, hogy még arról sem győződött meg, hogy jön-e valaki az úton.

Az én esetemben a megrendelt 8 kaloda, kalodánként 6 mázsa, összesen 48 mázsa fa helyett megkaptam volna a 8 kalodát, de kalodánként 3-3,5 mázsa, összesen kb. 30 mázsa fával. Abban az esetben, ha kifizettem volna a 100000 Ft-ot a fáért, akkor nem 2083 Ft/mázsa áron-, ami igen csak kedvező ár, manapság- hanem 3333 Ft/mázsa áron – amitől kevesebb összegért sokan szállítanának- jutottam volna a „jó áru” tűzifához. – NetExtra.hu

[cn-social-icon]

Read previous post:
A LEGNAGYOBB EGÉSZSÉGÜGYI ÁTVERÉSEK
A LEGNAGYOBB EGÉSZSÉGÜGYI ÁTVERÉSEK

A világ legkönnyebb dolga lenne úgy formába lendülni, hogy azért egy centit sem kell lépnünk. Ne dőljünk be az ilyesmit...

A REMÉNYTELEN RÁKBETEGEKRŐL LEMOND A KORMÁNY.
A REMÉNYTELEN RÁKBETEGEKRŐL LEMOND A KORMÁNY

A reménytelen rákbetegekről lemond a kormány   A jövőben nem kaphatnak drága kezelést azok a rákbetegek, akiknek a felgyógyulására kevés...

Close