AZ ELTŰNT GYERMEKEK – HOVA TŰNHETNEK?

loading...

AZ ELTŰNT GYERMEKEK – HOVA TŰNHETNEK?

[cn-social-icon]

Egy elgondolkodtató levelet kaptunk egy kedves olvasónktól.

 

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a téma rendkívül kellemetlen – elsősorban a hatóságok számára, de ettől függetlenül a probléma nagyon is valós, így feltétlenül beszélnünk kell róla.

HIVATALOSAN 14 EZER GYEREK TŰNIK EL ÉVENTE MAGYARORSZÁGON!Új EU-s adatok szerint hazánkban a számuk 14 ezerre tehető, legalábbis ennyi gyerek eltűnését jelentik be évente…

loading...

Döbbenetes adatok

Bár sokan előkerülnek, sajnos sokan soha többé: azoknak a gyerekeknek a száma, akik sohasem kerülnek haza, meghaladja az ezer főt.
Nemcsak hazánkban, de az egész világon jelen lévő problémáról van szó: Nagy-Britanniában évente 140 ezer, az USA-ban 850 ezer gyerek veszik el. 

A Google + oldalunkon is sokakat megdöbbentettek a számok. Volt olyan hozzászóló, aki egyenesen így nyilatkozott: Holokauszt milliomosok belső szerveikért öletik meg a gyermekeinket. „Vadászterület”. A szervnepperek gázai övezete lett Magyarország.
 

És volt olyan hozzászóló is, aki nem hitte el, hogy ez a probléma létezik. De, sajnos valós a probléma, és csak azért beszélünk róla keveset, mert a média (valamilyen okból) nem foglalkozik vele, így szinte csak az érintettek szereznek róla tudomást.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Egy korábbi cikkünkben már szintén foglalkoztunk az eltűnt gyermekekkel. Ott (kivételesen a média is foglalkozott a témával, bár hozzá kell tennünk, hogy nagyon szerényen tette. A cikket ide kattintva olvashatod: DÖBBENETES! ÉVENTE EGY KISVÁROSNYI GYERMEK TŰNIK EL HAZÁNKBAN.

Mit tehetünk?Gyakori javaslat, hogy a gyermeket már kezdettől fogva tanítsuk arra, hogy ne álljon szóba idegenekkel, mesélje el, mi történik vele, kikkel beszél, mit csinál az oviban, így megszokja, és később is beavat majd a dolgaiba.
Ha az utcán, vagy nagyobb zárt helyen tűnik el a szemünk elől, legyen a zsebében egy cetli névvel, telefonszámmal. Nagyobb tömegben ne engedjük el a kezét. 

Ha nagyobb a gyermek, őt is igyekezzünk szem előtt tartani, kikkel barátkozik, hova jár szórakozni. 
Ebben a fene nagy szocionizmusban ne féljünk nemet mondani, nem muszáj mindent megengedni neki, ha néha túl szigorúnak tartják is a szülőt. 
Tanítsuk meg igényesnek lenni a gyereket, magával és másokkal szemben is legyenek elvárásai!

Neked mi a véleményed a támával kapcsolatban? Megírhatod az oldal alján. [cn-social-icon]

Szólj hozzá

Hozzászólás