A PÁPA ARRA BUZDÍTJA AZ EMBEREKET, HOGY FOGADJÁK BE A MENEKÜLTEKET

A PÁPA ARRA BUZDÍTJA AZ EMBEREKET, HOGY FOGADJÁK BE A MENEKÜLTEKET

A Pápa szerint be kellene fogadnunk a menekülteket.


[good_old_share]

Ráadásul erre buzdítja az embereket is.
Nemrég egy beszédet tartott a Pápa, és a beszédben szóba jöttek a menekültek is.

Mostanában szinte mindenhol a menekültekről beszélnek, ami nem is csoda, és ez alól az ismert emberek sem maradnak ki. Több ismert személyiség is elmondta a véleményét a menekültválsággal kapcsolatban. Voltak akik pozitívan, és voltak akik negatívan álltak hozzá.

loading...

Természetesen ez alól a Pápa sem kivétel, hiszen elég gyakran beszél a menekültekről, és mindig az elfogadásról, és a segítségről beszél. Próbálja rávenni az embereket, hogy fogadjuk be a menekülteket és segítsünk nekik, hogy új otthont találhassanak.

Mára már több mint 65 millió ember kényszerült elhagyni a lakhelyét. Ezek az emberek a háború elől menekülnek, legalábbis egy részük, de erre később visszatérünk.

Először is nézzük meg, hogy a Pápa hogyan vélekedik a menekültválságról.

A katolikus egyházfő a menekültválságot a “legnagyobb humanitárius krízisnek” nevezte a második világháború óta. Hangsúlyozta, hogy a menekültek nem puszta számok, hanem nők, férfiak, fiatalok, akiknek nevük, arcuk, saját történetük van.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt mondta a beszédében, hogy a menekülteknek is ugyanúgy megvan a joguk ahhoz, hogy békében éljenek, és a gyerekeiknek egy jobb jövőt biztosítsanak.

Ebben persze igaza van, azonban arról nem beszélt, hogy ez azokra az emberekre igaz, akik ténylegesen a háborúk elől menekülnek.

„Ebben a történelmi időszakban nagy szükség van olyan emberekre, akik meghallják a szegények kiáltását és arra könyörületességgel és nagylelkűen válaszolnak.”

A Pápa arra bíztatja a tanítványait, hogy fogadják be a menekülteket az otthonaikba és a közösségeikbe.
„Az első tapasztalatuk Európából ne az a trauma legyen, hogy az utcán, hidegben kell aludniuk, hanem meleg és emberi fogadtatásban részesülnek. Emlékezzetek, hogy az igazi vendégszeretetnek mély evangéliumi értéke van, és a szeretetet táplálja, amely a legnagyobb biztonságot nyújtja számunkra a gyűlöletes terrorizmussal szemben.”

Nos, természetesen ebben részben igaza van, hiszen azoknak, akik ténylegesen a háború elől menekülnek, megvan a joguk a jobb élethez.

Azonban azt se felejtsük el, hogy a felmérések szerint a menekültek nagy része nem a háború elől menekül, csak egyszerűen a jobb életért jön ide, aztán pedig nem tesz érte semmit. Itt van példának Németország, vagy éppen Ausztria, ráadásul a terrorcselekmények száma is eléggé megnőtt.

Arról nem is beszélve, hogy a menekültek nem fogadják el az itteni vallást, és teljesen ellenzik is azt.

Érthető, hogy a Pápa arra buzdítja az embereket, hogy segítsünk másokon, azonban úgy tűnik, hogy elfelejti azt, hogy mi történik most Németországban, vagy bármelyik másik országban, ahol befogadták a menekülteket nagyobb ellenőrzések nélkül.

Mi nem azt mondjuk, hogy senkit sem szabad befogadni, hiszen akik valóban a háború elől menekülnek, azokon segíteni kell, azonban alaposan meg kellene vizsgálni azt, hogy kiket fogad be egy ország, hiszen ezen az adott ország, és a nép biztonsága múlik.
Facebook hozzászólások