MAGAS A VILLANYSZÁMLÁD? EZ AZ IGAZSÁG-MAGYARORSZÁGON BETILTOTTÁK A SZÉLENERGIÁT!

MAGAS A VILLANYSZÁMLÁD? EZ AZ IGAZSÁG-MAGYARORSZÁGON BETILTOTTÁK A SZÉLENERGIÁT!
loading...

MAGAS A VILLANYSZÁMLÁD? EZ AZ IGAZSÁG-MAGYARORSZÁGON BETILTOTTÁK A SZÉLENERGIÁT!


[good_old_share]

Miközben a hivatalos kormányzati propaganda, és a „zöld” tájékoztató műsorok is arról szólnak, hogy a kormányzat milyen módon, és milyen hatalmas mértékben támogatja a megújuló energiát, aközben a valóság mást mutat.
Ahogy azt már megszokhattuk, rendeletekben, törvényekben (szinte rejtetten) szabályozzák azt, hogy az alternatív (megújuló energia) mégse terjedhessen el hazánkban. Ha nem figyelünk, még el is hisszük, hogy a kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy a Magyar lakosság minél nagyobb arányba használhassa ezt az energiát.

Természetesen erre a fősodratú média is igencsak rásegít.

loading...

A közelmúltban közölte a SolarSide web magazin oldalain, hogy szeptember 15-én és 16-án jelent meg a Magyar közlönyben egy rendeletmódosítás mellyel Magyarországon betiltják az új szélerőművek telepítését.

Természetesen ezt így nem lehetett volna „letolni az emberek torkán” ezért a kormányzat egy kis trükkhöz folyamodott.

Trükközni kellett, hisz az Unióban gőzerővel folynak a szélerőmű telepítések Németország, Dánia, Skócia partjainál. Túl feltűnő lett volna, ha ezt az energia-formát egyszerűen betiltják.
A trükk lényege a következő. Így fogalmazták meg az okosok: “Beépítésre szánt területen és beépítésre szánt terület határától számított 12 000 méteren belül – a háztartási méretű kiserőműnek számító szélerőmű kivételével – szélerőmű, szélerőmű park nem helyezhető el.” Vagyis a települések 12 kilométeres körzetében tilos az új szélerőművek telepítése.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Nem kell sok ész ahhoz, hogy felismerjük: a rendelet alapján ezen túl minimum 24 kilométer távolságra kell elhelyezkedni két településnek ahhoz, hogy köztük (esetleg) szélerőmű telepítése megvalósulhasson.

Szerinted hány ilyen pont létezik Magyarországon?

 

Ha ehhez hozzáadjuk azt a tényt, hogy a közelmúltban a kormány még a napelemekre is termékdíj-adót vetett ki, akkor be kell látnunk: „bort isznak, és vizet prédikálnak”.

Természetesen sokan felháborodtak ezeken. Van olyan olvasó, aki így látja:
Nyilván meg kell védeniük a paksi giga beruházást, mert ha az alternatív energia elterjed, akkor a kutyának sem kell a paksi energia, és akkor igencsak rossz lesz az államháztartási és a visszaosztásból származó egyenleg.

Neked mi a véleményed?

Read previous post:
A PÁPA ARRA BUZDÍTJA AZ EMBEREKET, HOGY FOGADJÁK BE A MENEKÜLTEKET
A PÁPA ARRA BUZDÍTJA AZ EMBEREKET, HOGY FOGADJÁK BE A MENEKÜLTEKET

A Pápa szerint be kellene fogadnunk a menekülteket. [good_old_share] Ráadásul erre buzdítja az embereket is. Nemrég egy beszédet tartott a...

NOSTRADAMUS A MAGYAROKNAK IS JÓSOLT.
NOSTRADAMUS A MAGYAROKNAK IS JÓSOLT

NOSTRADAMUS A MAGYAROKNAK IS JÓSOLT [good_old_share] Nostradamus jóslataival már több cikkben is foglalkoztunk. Tény, hogy MICHAEL de NOTREDAME az egyik...

Close