A NASA NAGY BEJELENTÉSRE KÉSZÜL

A NASA NAGY BEJELENTÉSRE KÉSZÜL

Nagy bejelentésre készül a NASA.


[good_old_share]

Sokan arra gondolnak, hogy a földönkívüli élet bejelentésére készülnek.
A NASA arról számolt be, hogy egy hatalmas bejelentésre készülnek a Jupiterrel kapcsolatban, pontosabban a Jupiter, Európa nevű holdjával kapcsolatban.

A NASA hétfőre hirdette a sajtótájékoztatót, ahol állításuk szerint meghökkentő eredményekről fognak beszámolni.

loading...

A hivatalos közlemény szerint a csillagászok egy különleges kutatás eredményeit fogják ismertetni, amelyek között meghökkentő bizonyítékot találtunk olyan tevékenységre, amely lehetséges, hogy egy felszín alatti óceánnal van kapcsolatban.

Az új információkat a Hubble űrteleszkópnak köszönhetjük, ami már egy ideje megfigyeli az égitestet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Sokan azt gondolják, hogy a földönkívüli életet készülnek bejelenteni, hiszen korábban többször is szóba került az, hogy a Jupiter, Európa nevű holdján könnyedén kialakulhatott élet, mert a feltételek többsége megvan hozzá.

Korábban már elmondták, hogy a 3100 km átmérőjű hold jeges kérge alatt folyékony óceán van, amely a tudósok szerint a sziklás köpenyhez kapcsolódik, ezzel egy sor izgalmas kémiai reakciót lehetővé téve.

Egyenlőre még nem részletezték a felfedezéseket, csak meghirdették a sajtótájékoztatót, és annyit mondtak, hogy meghökkentő bejelentéssel készülnek. Így az emberek még hétfőig bizony rághatják a körmüket.

Ugyan sokan arra gondolnak, hogy a földönkívüli élet kialakulását szeretnék bejelenteni, de valószínűleg nem erről van szó, sokkal inkább arról lehet szó, hogy ismét észlelték az Európa rejtélyes gőzködét.
Az űrteleszkóp 2012 decemberében az Európa déli sarka környékén mintegy 200 km-s vízgőz-ködöt fedezett fel. A felfedezés 2013 végén, amikor nyilvánosságra hozták, elég nagy izgalmat váltott ki az asztrobiológusokból, mert azt jelentette, hogy egy robotszonda mintát vehet az Európa óceánjából anélkül, hogy le kellene szállnia a felszínen.

Valószínűleg ebből sikerült mintát vennie, és erről szeretnének beszámolni, bár előre ezt nem lehet megmondani.
Facebook hozzászólások