A BETEG ÁLLATOK HÚSÁT IS MEGETETIK VELÜNK

A BETEG ÁLLATOK HÚSÁT IS MEGETETIK VELÜNK
loading...

A beteg állatok húsát is megetetik velünk.


[good_old_share]

Sajnos tényleg nem tudjuk, hogy mit eszünk.
loading...

Bár valószínűleg az emberek nagy része eddig is sejtette, hogy a beteg állatok húsát is megetetik velünk, azért valahol reménykedtünk, hogy talán mégsem.

Évente több ezer tonna húst foglalnak le világszerte az ellenőrzések során. Ha az ellenőrzéseken ezek a húsok nem buknak le, akkor bizony még ezeket is megetetnék velünk. Bár kicsit megnyugtató hír az, ha valahol sok romlott, vagy lekövethetetlen húst foglalnak le, mégis ott van az ember fejében az, hogy lehet hogy az a hús amit éppen eszünk, egy beteg állattól származik.

Egy fogyasztóvédő szervezet szerint azonban ez biztosan így van, és erről egy cikket is kiadtak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Foodwatch fogyasztóvédő szervezet szerint a forgalomba kerülő állati eredetű élelmiszerek akár 25 százaléka is származhat beteg állatoktól.

Ez után egy német állatorvos megírt egy könyvet erről a témáról. Ebben a könyvben leírta, hogy a nagy vágóhidak úgy kezelik a beteg állatokat, mint úgymond a „rohadt gyümölcsöket”.

Tehát a beteg testrészeket kivágják, a többit pedig feldolgozzák, és ugyanúgy értékesítik, mint az egészséges húsokat.
A szakértők szerint ez hatalmas hiba, hiszen ez nagyon nagy fertőzésveszélyt rejt magában, és nagy felelőtlenség ilyen módon kezelni a beteg állatok húsát.

A vizsgálatok szerint minden harmadik levágott sertésnél tüdőgyulladást, illetve máj vagy ízületi betegséget állapítanak meg. Az évi 300 tojás termelésére kényszerített tojótyúkoknál pedig súlyos problémák lépnek fel, csonttörések, valamint petevezeték gyulladás és kannibalizmus formájában. A fejősteheneknél gyakori a tőgygyulladás, a meddőség, a patasérülés és az anyagcserezavarok is.

A pontos Magyarországi adatokat egyenlőre nem tudni, de bízunk benne, hogy nálunk is mutatnak majd egy statisztikát erről.
Read previous post:
SEGÍTS AZOKNAK EGY MEGOSZTÁSSAL, AKIK A HATÁRUNKAT VÉDIK!
SEGÍTS AZOKNAK EGY MEGOSZTÁSSAL, AKIK A HATÁRUNKAT VÉDIK

SEGÍTS AZOKNAK EGY MEGOSZTÁSSAL, AKIK A HATÁRUNKAT VÉDIK [good_old_share] Szinte folyamatosan szárnyra kelnek a hírek, hogy a határunkat védő katonák...

KEZDŐDIK? MOST AZ OROSZOK PROVOKÁLNAK?
KEZDŐDIK? MOST AZ OROSZOK PROVOKÁLNAK?

KEZDŐDIK? MOST AZ OROSZOK PROVOKÁLNAK? [good_old_share] Sokasodnak az aggasztó jelek. Egyre forróbb a biztonsági helyzet Európában. Napról napra új katonai...

Close