Egy új androidos vírus terjed.


[good_old_share]

A vírus képes lezárni a telefonunkat, és megváltoztatni a PIN-kódot.



Sajnos egyre több, és egyre újabb vírusok ütik fel a fejüket az andoridos telefonokra is.

Az új vírus egy frissítésnek álcázza magát, hogy aztán lezárhassa a telefonunkat. Ebben az esetben azonban nem arról van szó, hogy a banki adatainkra utaznának, egyszerűen csak azért van, hogy kicsesszenek velünk.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Az ESET biztonsági szakértői arra hívták fel a figyelmet, hogy az új, DoubleLocker elnevezésű kártevő hasonlóan működik, mint az előbb említett banki adatokat lopós társa, azonban ez a vírus egyáltalán nem a banki adatokra megy, egyszerűen csak zárolja a telefonunkat.




A vírus egy Adobe Flash Player programnak, vagy frissítésnek álcázza magát, és miután letöltöttünk, az alkalmazás arra kér minket, hogy engedélyezzünk egy Google Play szolgáltatást.

Ezzel pedig a vírus máris rajta van a telefonunkon. a program a home gombhoz társítja magát, így amikor megnyomjuk, a vírus azonnal működésbe lép, és lezárja a telefonunkat.

A vírus megváltoztatja a képernyőzárat, és arra is képes, hogy megváltoztassa a PIN kódunkat, valamint titkosítja a telefonon található szinte összes fájlt, szóval nagyjából lehetetlen ezután a telefonunkhoz férni.

Az ESET szakértői szerint ilyen vírus androidon eddig még nem volt, de valószínűleg ezután várható még néhány verzió.




A szakértők szerint azok, akik minőségi mobilvédelemmel rendelkeznek, nem szedhetik össze ezt a vírust, viszont azok, akik nem, elég könnyen összeakadhatnak vele, ha nem figyelnek oda.

[apss_share]

loading…


Ajánlott cikkek