VEGYSZEREZETT CSIRKEMÁJAT ÁRUL TÖBB MAGYARORSZÁGI ÜZLETLÁNC

VEGYSZEREZETT CSIRKEMÁJAT ÁRUL TÖBB MAGYARORSZÁGI ÜZLETLÁNC

Vegyszerezett csirkemájat árul több magyarországi üzletlánc.

[good_old_share]


A vegyszerezett csirkemájakat remélhetőleg nemsokára eltávolítják a polcokról.
Nagyon olcsó, Pendrix márkájú csirkemáj került több magyar áruház polcaira. A Brazíliából származó terméknek nemcsak az ára gyanús, ugyanis kiderült, hogy vegyszerekkel szennyezettek.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács igazgatója. Szerinte az Auchan és a Tesco üzleteiben kapható csirkemájjal az a gond, hogy amíg Európában a levegő áramoltatásával hűtik a húst, addig a Braziloknál hidegvízbe mártják azt.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Ezzel az a probléma, hogy ezekben a vizekben olyan vegyszerek gátolják meg a baktériumok kialakulását és elszaporodását, amelyek Európában nem megengedettek.

Emellett nálunk jóval szigorúbbak az állategészségügyi ás állatjóléti előírások, amik betartása természetesen plusz költségekkel jár.
Ez Brazíliában szintén nem él, és ott sokkal lazábban veszik az állatok tartását. Ez elsőre a tenyésztők számára jól hangozhat, hiszen így sokkal olcsóbban megússzák az állatok tartását és ellátását, azonban ennek köszönhetően a hús is rosszabb minőségű, és nem annyira biztonságos, mint nálunk.

 „Ezekben az országokban a termelés körülményeinek szabályozása nem túl feszes. Így aztán mindig fölvetődnek kételyek azzal kapcsolatban, pontosan mit tartalmazhatnak a termékek”

Csorbai Attila azt is elmondta a lapnak, hogy egyenlőre nem tudnak arról, hogy ez a vegyszerezett csirkemáj bármilyen gondot okozott volna, de az utóbbi időben sok szállítmányt visszafordítottak Brazíliába, az Angol, Német és Holland kikötőkből.

loading…


Tehát, ha találkozunk ezekkel a Pendrix márkájú termékekkel a boltok polcain, akkor jobban tesszük, ha inkább valamivel drágább, de biztonságosabb élelmiszert vásárolunk.

Nem éri meg pár száz forintot spórolni azért, hogy esetlegesen valami bajunk legyen utána. Bár hozzátesszük, a hírek szerint eddig még nem történt ilyen eset, azért mégsem éri meg kockáztatni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások