7620 MÉTERRŐL UGROTT EGY HÁLÓBA, EJTŐERNYŐ NÉLKÜL – VIDEÓ

7620 MÉTERRŐL UGROTT EGY HÁLÓBA, EJTŐERNYŐ NÉLKÜL - VIDEÓ

7620 méter magasból ugrott a veterán ejtőernyős, azonban most ernyő nélkül ugrott ki, egy hálóba.

[good_old_share]

Ezzel világrekordot állított fel.

Luke Aikins az első ember a világon, aki majdnem 8000 méter magasból ugrott ki ejtőernyő nélkül, hogy aztán egy hálóba érkezzen.




A 42 éves veterán ejtőernyős már több mint 18 ezer ugráson van túl, a 26 éves pályafutása alatt, amivel már önmagában is egyedinek számít. Azonban ő ennél nem állt meg, hiszen szombaton felállította az új világrekordot is, hiszen 7620 méterről ugrott ki ejtőernyő nélkül.

loading...

Az ejtőernyősök 4000 méterről ugranak, így a 8000 méteres ugrás önmagában is már egy kisebb rekordnak számít, de ráadásul ernyő nélkül ugrott.

Luke egy 30-szor 30 méteres hálóba zuhant, amit 61 méter magasan feszítettek ki. Mondanunk sem kell, hogy ez hihetetlenül veszélyes, hiszen ha valami nem jól sül el, és nem tud pontosan manőverezni akkor melléesne, de akár a hálóval is lehettek volna problémák, így az ejtőernyős teljes mértékben az életét kockáztatta a rekordért.

A hálót, amelybe Aikins zuhant, erős lámpák vették körül, hogy segítsék manőverezését a levegőben, majd amikor a sportoló már célra tartott, a lámpák fehérre váltottak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/




Facebook hozzászólások
FEL