24 ORVOSBÓL, KETTŐ MARADNA MAGYARORSZÁGON

24 ORVOSBÓL, KETTŐ MARADNA MAGYARORSZÁGON
loading...

Szép Magyar egészségügy.

Sajnos az orvosaink száma inkább egyre kevesebb, mint több.

A nyugat.hu arról írt, hogy vannak olyan karok, ahol 24 orvostanhallgatóból, összesen ketten tervezik azt, hogy a szakvizsgájuk után is Magyarországon maradnak, és itt állnak munkába, a többi hallgató pedig külföldön tervezi a munkába állást.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete azt szeretnék elérni, hogy a többi visegrádi országhoz hasonlóan, Magyarország a jelenlegi négy százalék helyett, a GDP-je hat, hat és fél százalékát költse az egészségügy finanszírozására.

loading...

Korábban indítottak egy petíciót is, amit rengetegen írtak alá, bár a mostani helyzetet ismerve, valószínűleg egy petíció nem sokat tud változtatni az egészségügy helyzetén, hiszen a „stadionok sokkal fontosabbak ugye”, mert a Magyar foci kiemelkedően jó…

A petíció így szólt:

Egyetértek azzal, hogy a minőségi betegellátás, a betegbiztonság kialakítása, és a korrupció nélküli egészségügy megteremtése érdekében a mindenkori magyar kormány Nemzeti Ügyként kezelje az egészségügyet, és ennek részeként az egészségügyre fordított közkiadásokat a bruttó hazai termék (GDP) minimum 2 százalékával emelje 3 éven belül.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Elemzők szerint, ahhoz, hogy a Magyar egészségügy újra fejlődést mutathasson, vagy a fejlődés útjára lépjen, ahhoz legalább 600 milliárd forintot kellene még kapniuk éves szinten.

A nyugat.hu-nak nyilatkozott egy orvos, (természetesen a nevét nem árulták el, hiszen valószínűleg akkor veszélybe kerülne az állása) hogy gyakori az, hogy éjszakánként, negyven-ötven ágyra, egyetlen segédápoló jut, és hogy az éjszakás nővérek gyakran sírva fakadnak a fáradtságtól.

Azt is elmondta, hogy a rossz körülmények miatt folyamatosak a felmondások is, így a helyzet még rosszabb.

Az ugyan igaz, hogy a várólisták rövidültek, de nem amiatt, mert több az orvos, hanem mert a műtős orvosok sokkal többet dolgoznak, mint eddig. Az viszont szintén problémát vet fel, hogy így sokkal több beteg jut az egyre csökkenő számú ápolókra.

Mi lesz veled Magyarország?

Read previous post:
SZAKÉRTŐK VÁLASZOLNAK, HOGY TÉNYLEG RÁKOT OKOZ-E A WIFI
SZAKÉRTŐK VÁLASZOLNAK, HOGY TÉNYLEG RÁKOT OKOZ-E A WIFI

Most kiderül, hogy a wifi és a mobil tényleg rákot okoz-e. [good_old_share] Mostanában rengeteg cikk kering a neten erről a...

AZ AUTÓSOKNAK RÖPKÖDHETNEK A BÍRSÁGOK. MUTATJUK, HOGY MIÉRT MENNYIT FIZETHETSZ.
AZ AUTÓSOKNAK RÖPKÖDHETNEK A BÍRSÁGOK. MUTATJUK, HOGY MIÉRT MENNYIT FIZETHETSZ

AZ AUTÓSOKNAK RÖPKÖDHETNEK A BÍRSÁGOK. MUTATJUK, HOGY MIÉRT MENNYIT FIZETHETSZ [cn-social-icon] A „Nagy Testvér” tényleg mindent lát!   A technikai...

Close