13 TONNA ROMLOTT HÚST FOGLALTAK LE, AMIBŐL ÓVODÁKBA IS SZÁLLÍTOTTAK

loading...

13 tonna romlott húst foglaltak le a NÉBIH ellenőrei.

A romlott húsból óvodákba és más helyekre is szállítottak.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, azaz a NÉBIH munkatársai összesen 13 tonna jelöletlen, lejárt húst zároltak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A NÉBIH azt mondta, hogy az egyik cég közintézményekbe is szállított a náluk forgalomban lévő húsból. Tehát arra lehet következtetni, hogy ezek az intézmények is a lejárt húsokból kaptak.
loading...

A NÉBIH egyszerre két vállalkozásnál tartott ellenőrzést, de a két vállalkozás egy érdekeltségi körbe tartozott.

A múlt heti ellenőrzés alatt hatalmas hibákat találtak (a 13 tonna romlott húson kívül) és a vállalkozásokat azonnali hatállyal bezáratták.

A húskészítmény előállítóban a hatóság ellenőrei több higiéniai hiányosságot találtak, az ellenőrzés során megállapították, hogy rengeteg termék szavatossági ideje már lejárt. A NÉBIH tájékoztatása szerint a szakemberek a több mint 3 tonna húst azonnal kivonták a forgalomból, és elrendelték a megsemmisítésüket.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Természetesen a húsüzem tevékenységét azonnal leállították, és felfüggesztették.

Ezen kívül a raktárban legalább 10 tonna jelöletlen húst találtak, amik úgyszintén lejártak. Ezeket a termékeket is lefoglalták az ellenőrök, a cég vezetőjét pedig arra kötelezték, hogy az általa gyártott és forgalomba adott húsárukat azonnal hívja vissza.

Úgy tudjuk, hogy nemcsak a 13 tonna romlott hússal volt a gond, bár ez is elég nagy, hanem az üzemen belül is megdöbbentő állapotok uralkodtak. A padlózat és a mennyezet több helyen koszos és szennyezett volt, valamint rozsdásak voltak, és a hűtőterek is rendezetlenek voltak.

Valamint a raktárban nem az engedély szerint végezték a húsok feldarabolását sem, valamint nem voltak megfelelőek a körülmények a szabályos munkavégzéshez sem.

Ha ez nem lenne még elég, a termékeket is tiltott módon fagyasztották le, ráadásul engedély nélkül.
Ez az egész már önmagában is felháborító, azonban a legmegdöbbentőbb a dologban az, hogy ez a cég, feltehetően ezekből a húsokból idősek otthonába, éttermekbe, és kis üzletekbe is szállított, valamint óvodákba is.

Az eljárások folyamatban vannak, a két vállalkozás több millió forintos bírságra számíthat.

Szólj hozzá

Hozzászólás