7 DOLOG, AMIRE A MAGZAT MÁR AZ ANYAMÉHBEN KÉPES

loading...

7 dolog, amire a magzat már az anyaméhben képes.

Azalatt a 9 hónap alatt bizony rengeteg érdekes dolog történik.


Valószínűleg rengeteg anyuka, és leendő anyuka gondolkodott már el azon, hogy vajon a kicsi mit csinálhat odabent. Érez-e ízeket, szagokat stb.

Most ezekre adunk választ.

loading...

Sóhajt és megijed.

A kisbaba ugyanúgy sóhajt mint mi, sőt, meg is szokott ijedni. Általában rengeteg hangtól megijednek. Például az anya tüsszentésétől szinte minden kicsi megijed minden egyes alkalommal.
Szopja az ujját.

A babáknál ez a reflex már az anyaméhben is kialakul, és ezzel nyugtatja magát, ha esetleg megijedne.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Csuklik.

Ahogy kifejlődnek a tüdők, a kicsi rögtön elkezdi gyakorolni a lélegzést, és megjelennek a csuklások is. Ezeket a kismama akár érezheti is, apró hirtelen mozgások formájában.

Azt nem tudni, hogy a kicsik miért csuklanak, de az orvosok úgy gondolják, hogy amikor a kicsi magzatvizet nyel le, akkor alakulhat ki a csuklás, bár ez csak egy elmélet, és az is lehet, hogy teljesen véletlenszerűen, ok nélkül csuklanak.

Érzi az ízeket.
A 7-8. hétben már kifejlődnek a kicsik ízlelőbimbói, és elkezdik érezni az ízeket. A 14. hétre már meg tudják különböztetni az édes, a savanyú és a sós ízeket.

Sokan úgy gondolják, hogy a kismama táplálkozása alapján alakul ki az is, hogy a kicsi később milyen ételeket fog szeretni, és miket nem, bár erre még nincs konkrét bizonyíték.

Álmodik.

A szakértők arra is rájöttek, hogy a kisbaba álmodik is a méhben, méghozzá 32–36 hetes korától kezdve. Természetesen azt nem tudni, hogy vajon miről álmodhatnak, de mindenképpen érdekes az a tény, hogy a kicsik már az anyaméhben is álmodnak.

Érzi a szagokat.

A terhesség korai időszakában képes a magzat szagokat érezni, illetve megkülönböztetni őket egymástól annak függvényében, hogy a kismama mivel táplálkozik.

Ásít.

Az is kiderült, hogy a kicsik már az anyaméhben is ásítanak, bár erre sem jöttek még rá, hogy pontosan mitől.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás