10 DOLOG AMI A TUDÓSOK SZERINT 2025-RE MEGVÁLTOZIK

10 DOLOG AMI A TUDÓSOK SZERINT 2025-RE MEGVÁLTOZIK

Mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy vajon 10 év múlva miben lesz más az élet, mint most. Sok szülő a gyereke jövőjéért aggódik, hiszen óriási léptekkel változik minden körülöttünk.

A Thomson-Reuters csoport specialistái nemrég 10 dolgot neveztek meg, ami 2025-re megváltozik.

1. Kevesebben szenvednek majd demenciában – e területen egyre több kutatást végeznek, a betegek száma csökken majd a tünetek pedig elviselhetőbbekké válnak.

2. Napenergia jelenti majd a bolygó fő energiaforrását – akkorára a napenergia felfogás annyira fejlett lesz, hogy ez jelenti majd a Föld fő energiaforrását.

3. Eltűnik majd az 1-es típusú diabétesz – a géntudomány annyira fejletté válik, hogy bizonyos betegségeket ki tud majd zárni. Ilyen pl. az 1. es típusú diabétesz.

loading...

4. Élelem jut mindenkinek – a világítástechnológia és  a feltérképezési technikák folyamatos fejlődése által, amihez a növénykultúrák genetikai módosítása is hozzátársul. A tudósok szerint az élelemhiány és az árak fluktuációja megszűnik majd. (megj. ez elég utópisztikus)

5. Elektromossá válik a légi közlekedés – a levegőipari mérnökség és a legújabb akkumulátoros technológiák által elektromos járművekkel közlekedünk a szárazföldön és a levegőben.

6. Minden digitálissá válik  – autóktól át a házakig, amik egy gombnyomásra véghezviszik a tulajdonosuk kívánságait. A kütyük pedig már az ember helyett gondolkodnak, digitálissá válik minden. „Ez valahol 2025-ben következik be” – írják a kutatók.

7. 100%-ban környezetbarát csomagolások – a biológiai úton lebomló cellulóz-alapú csomagolások 100 százalékban fel fogják váltani a kőolajszármazékból gyártott tasakokat.

8. A rák kezelése csekély mértékben lesz mérgező – a gyógyszeripar fejlődése által a rák kezelése kevésbé lesz annyira toxikus a betegekre nézve, mint most.

9. A születéskor vett DNS-minta tárolása megszokott dolog lesz – a nanotechnológia fejlődése eléri, hogy a DNS-tárolás rutinos dolog legyen, Így könnyebben tudják majd a betegségeket azonosítani.

10. Kvantum teleportálás fejlődése – a kutatók szerint  2025-ben még nem tudja magát majd térben teleportálni. De nagy beruházásokat fordítanak ennek a megvalósításába, állítják a tudósok.-Hír.ma

Facebook hozzászólások