EGY FURCSA LYUKAT TALÁLTAK A MARSON

EGY FURCSA LYUKAT TALÁLTAK A MARSON

Egy furcsa lyukat találtak a Marson.

[good_old_share]


A képet az MRO készítette.
Egy nagyon furcsa mélyedésre bukkantak a Mars felszínén. A képen jól látható, hogy egy hatalmas lyuk tátong a Marson, és egyenlőre még a csillagászok sem tudják, hogy mi lehet a furcsa mélyedés.

A hatalmas lyukról az MRO, azaz a Mars Reconnaissance Orbiter nevű, amerikai űrszonda készítette.

loading...

Az űrszonda 2006 óta kering a Mars körül, és már rengeteg képet készített, azonban eddig még nem vették észre a hatalmas lyukat, így azt feltételezik, hogy nem régen alakulhatott ki.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A mélyedést egyelőre nem tudja megmagyarázni a NASA. Egy szakértő szerint a gödörben az a furcsa, hogy mutatja a becsapódási kráter jellegzetességeit és kicsit azokat a jellegzetességeket is, amikor jeges területeken beszakad egy üreg.
Véleménye szerint ez nem becsapódás, hanem geológiai képződmény. Szerinte egy gáztározó jöhetett létre a nyáron felmelegedő gázokból, amely feszítette a felszínt, és egy idő után a gáz a repedéseken kisüvített, a helyén pedig berogyott a talaj.

Persze ez egyenlőre csak feltételezés, és még semmi biztosat sem tudni.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások