ZÖLDSÉGEK, AMIKET ELÉG EGYSZER MEGVENNED ÉS ÚJRANŐNEK

ZÖLDSÉGEK, AMIKET ELÉG EGYSZER MEGVENNED ÉS ÚJRANŐNEK

Néhány zöldséget elég csak egyszer megvennünk.

[cn-social-icon]

Ez az információ sokaknak hasznos lehet.

Vannak olyan zöldségek, amiket elég csak egyszer megvennünk, mert ha ismerünk néhány trükköt, akkor később újranőnek.

Ezzel rengeteg pénzt és időt is megspórolhatunk, ráadásul azt is elmondhatjuk, hogy a zöldségek nálunk nőnek. Sok olyan zöldség van, aminek a gyökerét elég csak simán vízbe tenni ahhoz, hogy továbbra is teremjenek.

loading...

Újhagyma

Fogjunk egy kis poharat, az aljába tegyünk egy kevés vizet, majd tegyük bele az újhagyma végeit úgy, hogy a gyökereket elfedje a víz. A legtöbb esetben az újhagyma tovább nő, így mindig friss újhagymát ehetünk.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Fokhagyma

 

A fokhagyma nagyon könnyen kihajt ha vízbe tesszük, és nagyon finom ízt adnak az ételeknek és a szószoknak, de magában is sokan fogyasztják, hiszen nagyon jót tesz a vérnek.

 

Bok choi (kínai kel)

A gyökereit tegyük vízbe, és tegyük egy jól megvilágított szobába, majd hagyjuk úgy 1-2 hétig. Majd ezután ültessük át egy kaspóba, és ha minden jól megy, akkor ki fog fejlődni a normális méretű káposzta.

 

Répa

Ha a répa tetejét levágjuk, majd vízbe tesszük, egy idő után elkezd kihajtani, és újra nőni kezd.

 

Zeller

Vágjuk le a zeller végét, majd tegyük bele, egy pohárnyi meleg vízbe. Ha minden jól megy, akkor a közepén elkezdenek majd kihajtani a levelek, ha ez megvan, akkor ültessük át földbe.

Facebook hozzászólások