VIHETI A HONVÉDSÉG AZ AUTÓDAT!

loading...

VIHETI A HONVÉDSÉG AZ AUTÓDAT!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Kezdődik a listázás.

 

Lajstromba veszik a gépjárműveket – elsősorban a terepjárókat és mikrobuszokat. Erről számolt be az Index.

A napokban a honvédség levelet küldött a gépjármű tulajdonosoknak, melyben arról értesítették a tulajokat, hogy lajstromba vették a gépjárműveiket. Ezzel egy időben adatszolgáltatásra is kötelezték a járművek tulajdonosait. A tulajdonosoknak érdemes reagálni erre a levélre, mert az adatszolgáltatás elmulasztása, be nem tartása esetén akár milliós birság is sújthatja az érintettet.Az Index szerint több olvasó is közölte a lappal, hogy a járműveiket igénybevételi céllal nyilvántartásba vette a Magyar Honvédség, és ezzel együtt adatszolgáltatásra is kötelezte őket.

Az érdekesség az, hogy nem munkagépeket lajstromoznak, hanem elsősorban terepjárókat és mikrobuszokat vesznek fel a listára.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Honvédség által küldött levélből kiderült, hogy mennyiben szükségük lenne a járműre, abban az esetben a tulajnak nincs más választása, mint átadni azt, a kulcsokkal együtt. A levél nem tér ki arra, hogy a Honvédség milyen célra használná fel ezeket a gépjárműveket.

A kötelező adatszolgáltatás éves ciklusban történik, így a tulajnak minden év március 1.-ig nyilatkoznia kell a listára vett járművének adatairól, az esetleg bekövetkezett változásokról, és csak nyolc napja van fellebbezni a Honvédségnél a határozat ellen.A nyilatkozatban azt is közölni kell, ha a jármű üzemképtelenné vált, ha idő közben már eladták, vagy esetleg más hatóság is „kiszemelte” azt.

Érdemes tudni, hogy úgynevezett minősített esetben, a törvény értelmében a Honvédségnek joga van lefoglalni és használatba venni a magán, vagy céges kézben lévő gépjárműveket, ingatlanokat, esetleg a technikai eszközöket is.

A cikk beszámolt arról is, hogy elsősorban értékesebb (például BMW és Volvo) terepjárókat és kisbuszokat vettek lajstromba.

Forrás

Szólj hozzá

Hozzászólás