ÜZENET EGY SZÍRIAI MENEKÜLTTŐL!

ÜZENET EGY SZÍRIAI MENEKÜLTTŐL!

Ez a néhány sor egy ideje már fellelhető az interneten. Először arab nyelven volt megtalálható arab portálokon, aztán később angolra fordítva került fel különböző oldalakra. Most pedig itt van magyar fordításban is.

[cn-social-icon]

Senki sem tudja, hogy ki és mikor írta, de sokan azt állítják, hogy az egyik elsüllyedt hajó utasa. Igazából nem is az a lényeg, hogy ki, és mikor írta, csak maga a szöveg, ami bizony igaz és felkavaró.

Az angol szöveget, a Hír24 magyarította.

 

„Bocsáss meg anyám, de a hajó elsüllyedt, így már nem érek oda, hogy kifizethessem az adósságokat az utazásból.

loading...

Ne légy szomorú anyám, ha nem találják meg a testem, mi hasznát is vennéd most már, csak nyögnéd a szállítás, és a temetés költségeit,

Sajnálom anyám, hogy a háború elért hozzánk, és nekem el kellett jönnöm, mint a többieknek, bár az én álmaim nem voltak olyan nagyratörők, mint az övék,

Tudod jól, hogy minden álmom egy nagy doboz gyógyszer volt, ami meggyógyította volna a vastagbeled, és annyi pénz, hogy megcsináltathassam a fogaidat, de most már az én fogaim zöldek az algától, ami lassan rájuk telepszik.

Ettől eltekintve azért szépek még, szebbek, mint a diktátor fogai.

Bocsánat kedvesem, hogy illúziókból építettem neked házat. Deszka kunyhót, mint amilyet a filmekben láttunk. Szerény kis kunyhót, messze a hordóbombáktól, messze a szektáktól, az etnikai hűségtől és szomszédok pletykáitól.

Bocsáss meg öcsém, hogy nem tudtam neked elküldeni az ötven eurót, amit megígértem neked minden hó elején, hogy egyszer jól érezhesd magad, mielőtt diplomázol.

Bocsáss meg húgom, amiért nem küldtem el neked az új mobiltelefont, ami wifizni is tud, olyat, amilyen a legjobb barátnőidnek van.

Bocsáss meg gyönyörű otthonom, hogy soha nem akasztom már ajtód mögé a kabátom.

Bocsássatok meg kedves búvárok, és mentőmunkások, hogy még a nevét sem tudom a tengernek, amiben megfulladtam,

Pihenj csak bevándorlási hivatal, nem leszek neked súlyos teher,

Köszönöm kedves tenger, hogy te vízum és útlevél nélkül is befogadsz, köszönöm halak, hogy befogadok anélkül, hogy vallásomról, vagy politikai nézeteimről faggatnátok.

Köszönöm hírcsatornák, hogy tudósítjátok halálunkat, öt percig minden órában legalább két napig.

És köszönöm neked, hogy gyászolsz minket, amikor a híreket hallod … sajnálom, hogy megfulladtam.”

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások