ÚJABB HIBA AZ ANDROIDON, BÁRMIKOR BETÖRHETNEK A TELEFONODBA!

ÚJABB HIBA AZ ANDROIDON, BÁRMIKOR BETÖRHETNEK A TELEFONODBA!
loading...

Egy újabb hatalmas hibát találtak az android rendszeren, ezt a hibát kihasználva bármikor betörhetnek a telefonunkba.

[cn-social-icon]

A Zimperium nevű biztonsági cég egy olyan hibát talált az android rendszeren, amivel bármikor betörhetnek az okostelefonunkba, vagy éppen átvehetik felette az irányítást.

Ezt a biztonsági rést, a Stagefright beépített médialejátszó hibája okozza.

loading...

A támadóknak egyedül csak a telefonszámunkra van szüksége. Ha az megvan, akkor csak elküldenek egy médiafájlt MMS üzenetben, ami egy kódot rejt. Ha sikerült elküldenie, akkor az MMS képes kitörölni saját magát, így a telefon gazdája nem is látja. A tulajdonos egyedül ennyit vesz észre, hogy kapott egy üzenetet, de mivel az üzenet már törölte magát így azt már nem tudja megnézni.

Tehát nincs szükség arra, hogy a tulajdonos megnyissa az üzenetet. Ha elküldik, akkor a kód automatikusan lefuttatja magát és már kész is. Az üzenet törli magát, a kód beépült, a telefon gazdája pedig nem is látta.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Zimperium szerint az androidos készülékek 95 százaléka, azaz közel 950 millió eszköz lehet érintett. Úgy gondolják, hogy ez lehet az eddigi legnagyobb hiba az android rendszeren, és mindenki veszélyben van, hiszen a telefonok 95 százaléka érintett ebben. Tehát szinte bárki adatait ellophatják, arról nem is beszélve, hogy a telefonon lévő összes kép és videó is elérhetővé válik.

Már elkezdték kijavítani ezt a hatalmas biztonsági rést, de úgy gondolják, hogy a probléma elhárítása hosszadalmas folyamat lesz.

[cn-social-icon]

Read previous post:
A MEGSZÁLLÁS – AVAGY EZ MÁR HADIÁLLAPOT?
A MEGSZÁLLÁS – AVAGY EZ MÁR HADIÁLLAPOT?

A MEGSZÁLLÁS – AVAGY EZ MÁR HADIÁLLAPOT? Az alábbi írás komolyan megosztja az internetes közvéleményt. Az irás után egy érdekes...

VAGYON EGY HAJLÉKTALAN APÁNAK? VAGY EGY HAJLÉKTALAN DROGOSNAK ADAKOZNAK TÖBBEN?
VAJON EGY HAJLÉKTALAN APÁNAK? VAGY EGY HAJLÉKTALAN DROGOSNAK ADAKOZNAK TÖBBEN? – VIDEÓ

Ismét egy nagyon meglepő videóra bukkantunk. Vajon egy hajléktalan drogosnak, vagy egy apának adakoznak többen? [cn-social-icon] Hajléktalannak lenni bizony szörnyű...

Close