ÚJABB FACEBOOK ÁTVERÉS TERJED

ÚJABB FACEBOOK ÁTVERÉS TERJED

Egy újabb Facebook átverés terjed, amit sajnos ismét sokan elhisznek.

[good_old_share]

Ha ezzel találkozol, ne dőlj be neki.

Ismét egy olyan Facebook átverés terjed, amiről igazából ordít, hogy kamu, mégis sokan elhiszik, és pontosan nekik köszönhetően terjed tovább ez az egész.
Évente minimum háromszor feltűnik egy olyan átverés, aminek a lényege az, hogy osszunk meg egy bizonyos posztot, vagy tegyük ki a saját falankra, különben törlik az oldalunkat, vagy közzéteszik a személyes bejegyzéseket stb.

loading...

Évről évre feltűnik, és sajnos mindig elhiszik az emberek és újra és újra megosztják, vagy éppen kiteszik.

Most ismételten feltűnt egy ilyen, és megint csak rengetegen bedőlnek neki. Nézzük tehát, hogy hogyan is szól a szöveg.

„Hivatalos hirdetés!Megjelent a médiában és a TF1-en, hogy a Facebook belépési díjat kér ezentúl: 5,99€.

Annak érdekében, hogy megmaradjon a magánéleti státuszod. Ha bemásolod ezt az üzenetet az oldaladra, ingyenes marad (bemásolni, nem megosztani) ha nem, holnaptól minden publikációd nyilvánossá válhat. Sőt, a törölt üzenetek vagy a nem engedélyezett fotók is. Végül is, egy egyszerű bemásolás nem kerül semmibe. Ez mostantól hivatalos. Hivatalos, 10.33-tól. A tévé is leadta. A Facebook fizetőssé válik ettől a nyártól.

Ha bemásolod ezt a faladra, a fiókod kék lesz és a Facebook ingyenes marad számodra. Add tovább ezt az üzenetet, ha nem fiókodat törlik. UI : Ez komoly, a falad kék lesz.(másolás + beillesztés)”

„ez komoly, a falad kék lesz” MIVAN?

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Nos, a lényeg az, hogy ha jobban megnézzük ezt a szöveget, (és bizony érdemes jobban megnézni, mielőtt egy orbitálisan nagy hülyeséget tennénk ki, saját magunkat égetve ezzel) látszik, hogy az egész szöveg tele van hibákkal, és eszméletlenül rosszul van összerakva.
Már ebből is látszik, hogy az egész valószínűleg kamu, de ha valaki ebből sem jönne rá, akkor egyszerű gondolkodással is rá lehet jönni arra, hogy bizony egy ilyen oldal, aminek a tulaja naponta annyit keres, mint mi 300 év alatt, biztosan nem fogja fizetőssé tenni az oldalt, hiszen pontosan abból van ennyi pénze, hogy mi ingyenesen használjuk.

De ha még ez sem lenne elég, akkor még ennél egyszerűbb gondolkodással is rá lehet jönni arra, hogy bizony ha a privát beszélgetéseinket, vagy fotóinkat tennék publikussá, na meg a már letörölt beszélhetésünket, akkor bizony az törvényellenes lenne, és a Facebook tulaját, és kezelőit és mindenki mást valószínűleg lecsuknák.

Ezt mégis miért nem veszi észre az a sok ember, aki megosztotta és terjeszti ezt az egészet, és miért dőlnek be neki egyre többen nap mint nap?

Mi nem akarunk senkit sem bántani, és senkit sem leszólni, de ezeket a jeleket egyszerűen lehetetlen nem észrevenni, és mégis minden nappal egyre többen írják ki, vagy éppen osztják meg. Egyszerűen érthetetlen az, hogy miért nem veszi észre senki.
Tehát megkérnénk mindenkit arra, hogy nézze meg jobban, hogy mit oszt meg, és ne dőljön be olyan dolgoknak, amikről ORDÍT, hogy kamu.

Ha te is egyetértesz ezzel, oszd meg, hogy többen láthassák, ha már a sok hülyeséget is osztják, akkor miért pont egy olyan dolgot ne lássanak, ami talán felnyitja a szemüket, nem?

Facebook hozzászólások