TÖMEGÉVEL HAGYJÁK EL AZ ORSZÁGOT AZ ÉRETTSÉGIZŐK

TÖMEGÉVEL HAGYJÁK EL AZ ORSZÁGOT AZ ÉRETTSÉGIZŐK.

TÖMEGÉVEL HAGYJÁK EL AZ ORSZÁGOT AZ ÉRETTSÉGIZŐK

Sajnálatos tények láttak napvilágot. A fiatal pályakezdők tömegével hagyják el hazánkat.

[cn-social-icon]

Gyakorlatilag napjainkra olyan trend alakult ki, hogy húsz érettségiző közül tizenkilenc közli azt, hogy külföldön akar tanulni. Az ELTE-n 2007-től működik a jó nevű az elméleti közgazdaságtan oktatására szakosodott Közgazdaságtudományi Tanszék. Az induláskor rengeteg fiatal jelentkezett, ám mára látványosan megtört ez a lendület. Az utóbbi években nagy mértékben csökkenni kezdett a felvételiző fiatalok száma.

Bár a tanszék alapítója és vezetője Pete Péter azt közölte, hogy közvetlen tapasztalatuk csak a saját oktatási területükön van, de mivel rálátásuk van más területekre is így kijelenthető, hogy a jelenség sajnos ennél jóval általánosabb.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Mára már a kivándorlás tömeges méreteket öltött

A szomorú tények azt mutatják, hogy rengeteg gimnáziumban, – köztük az ország egyik legjobbjának számító Fazekasban is tömeges méreteket öltött a kivándorlás.

A rendelkezésekre álló adatok alapján a közgazdaságtan iránt érdeklődő 20 gyerekből 19 közli tényként, hogy külföldi egyetemre adta be a jelentkezését.

loading...

Ezek a tények komoly aggodalomra adnak okot. Ha ez a tendencia jelentős mértékben nem változik, akkor fenn áll a veszélye annak, hogy megszűnhet itthon az elméleti közgazdaságtan oktatása.

Kijelenthető, hogy van olyan alapítványi középiskola is, ahonnan az összes végzős diák 50-60 százaléka megy külföldre. Nem azok vannak ennyien, akik ábrándoznak a külföldi tanulásról, hanem azok, akik már jelentkeztek és így el is mennek itthonról. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások