TÖBB MINT 2000 TERHES NŐ FERTŐZŐDÖTT MEG ZIKÁVAL KOLUMBIÁBAN

TÖBB MINT 2000 TERHES NŐ FERTŐZŐDÖTT MEG ZIKÁVAL KOLUMBIÁBAN

Rohamosan terhed a Zika vírus.

[cn-social-icon]

Kolumbiában már több mint 2000 terhes nő megfertőződött.

Több mint 2000 terhes kolumbiai nő fertőződött meg a Zika vírussal. A járványt a szúnyogok terjesztik, és folyamatosan terjed Dél-Amerikában, megállíthatatlan tempóban.

A vírus ráadásul a terhes nőkre a legveszélyesebb, hiszen kisfejűséget okozhat a magzatoknál, azaz a magzat agya nem tud rendesen kifejlődni. Egyenlőre még nincs ellenszer a Zika ellen, de a szakemberek dolgoznak rajta, és a fejlesztése már folyamatban van.

loading...

Csak Kolumbiában eddig nagyjából 20 000 fertőzöttről tudnak, ezek közül 2116 terhes nő.

Korábban még csak 13 500 fertőzöttről volt szó, akik közül 560 volt a terhez nő. Ezek a számok is mutatják, hogy a vírus milyen gyorsan terjed. Egyenlőre azonban még nem tudnak kisfejűséggel született gyermekről, vagy halálesetről.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt mondják, hogy a Zika vírussal fertőződött terhes nők 37,2%-a a Venezuelai határ mentén él.

A vírust eddig 23 országban mutatták ki, leggyakoribban Dél-Amerikában fordul elő, és nagy részben nők a fertőzöttek.

Kolumbiában tilos az abortusz, kivéve akkor, ha a nők erőszak miatt estek teherbe, vagy ha a gyermeknek előre láthatóan valamilyen születési rendellenessége lesz. Most a kivételek közé tették a Zika vírussal fertőződött nőket is, így mostmár nekik is engedélyezett az abortusz, ha esetleg úgy döntenek, hogy a vírus miatt nem szeretnék megszülni a gyermeküket.

Sajnos azonban Kolumbiában az emberek nagy része szegénységben él, így nem engedhetik meg maguknak azt, hogy kifizessék az abortusz költségét. Így az országban a hírek szerint, kezd elterjedni az illegális abortusz, ami ismét egy elég nagy probléma.

De Kolumbia helyzete még mindig nem ér fel ahhoz, ami Brazíliában van. Ott jelenleg 3700 kisfejűséggel született gyerekről tudnak, és a WHO szerint legalább 4 millió fertőzött lehet.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások