TALÁLT VALAMIT A KÍNAI HOLDJÁRÓ?

TALÁLT VALAMIT A KÍNAI HOLDJÁRÓ?

Elromlott a kínai Jáde nyúl holdjáró, közölte ma a China News Service hírügynökség. Az összeesküvések hívei szerint azonban most kezdődött el az igazi, titkos missziója. Mi az igazság a Jáde nyúllal kapcsolatban? Idegen űrbázist talált? Netán amerikait?

Már Január végén is érkeztek hírek arról, hogy műszaki probléma akadályozza a küldetést folytatását. A nyúl egy szívszaggató üzenetet is küldött a kínai Twitterre, a Weibóra:

„Jó éjszakát, Föld, jó éjszakát, emberiség.”

A holdjáró rendszerében föllépő hibákat január 25-én állapították meg, még az előtt, hogy alvó üzemmódba váltott volna a holdi éjszaka eljövetele miatt. Február 10-én, amikor a holdon eljött a nappal, a szakértők nem tudták aktiválni a szerkezetet.

loading...

2013. december 14-én a Jáde nyulat a Csane-3 leszállómodul vitte a Hold felszínére. Feladatai közé tartozott a Hold felszínén lévő geológiai szerkezetek és anyagok tanulmányozása 3 hónapon át. Az eddigi akadályokat gond nélkül vette, mire néhány napja egyszerűen kommunikációra képtelenné vált a jármű.

Bár sokan elégedetten csettintenek, és azt mondogatják magukban, hogy nem is vártak mást egy Kínai gyártású szerkezettől, ezzel egy időben vadabbnál vadabb teóriák kaptak szárnyra a holdjáró esetleges titkos küldetésével kapcsolatban.

A Hold sötét oldaláról – melyet a Földről szinte sosem láthattunk – számtalan legenda és elmélet kering. Egyesek szerint hatalmas idegen kolóniák és bázisok találhatóak ott, míg mások szerint a németek ott hozták létre a harmadik birodalmat a világháborús vereségük után, Hitler Holdra menekítésével.

Lehet, hogy a Jáde nyúl nem is romlott el, hanem csak átkapcsolt titkos misszióra. Az egész leállás egy fedő sztori, és a holdjáró most olyan területeket közelít meg, illetve olyan méréseket végez, melyeket nem szeretnének az emberiség orrára kötni.

Egy már meglévő, vagy a jövőben fölépülő kínai holdbázis megléte sem annyira utópisztikus, mint hinnénk. Biztos van ott valami, legalábbis az amerikaiak közel fele hisz abban, hogy van valami a Hold másik oldalán. A közelmúltban szenzációs hírt közöltek a hírügynökségek szerte a világon: a Google Moon térkép segítségével egy furcsa, háromszög alakú tárgyat találtak, amelynek szélén izzó pontokat lehetett látni.

Egy Youtube felhasználó Hold hátsó oldalán levő egyik kráterben szabályos háromszög alakú objektumot vett észre hét fényes ponttal, amelyek 90 fokos szöget alkottak. A "háromszög" hozzávetőleges átmérője 180-200 méter lehet.

 

"Hosszú ideig nézegettem az objektumot a Google térképen, és állíthatom, hogy az valóban létezik, hogy az nem hamis. Más holdi kráterekben semmi hasonlót nem találtam meg. Nézzék meg maguk, és mondják meg, mit gondolnak róla. Ez minden bizonnyal az egyik legkülönösebb lelet a Google Moon térképen."

Ezen kívül, a felhasználó azt mondta, hogy korábban egy hasonló tárgyat talált az Antarktisz interaktív térképein is. Az is háromszög alakú volt, egyik szöge 90 fokos, és annak is lenyűgöző mérete volt: 125 × 90 méter.

A világ minden táján azt kezdték el latolgatni, hogy talán egy hatalmas, intergalaktikus bázis található a Holdon, amit nem emberkéz alkotott. Na persze az sem kizárt, hogy amerikai, vagy orosz komplexumról van szó, ha valóban létezik. Emlékezzünk csak vissza a történelemre: az Apollo-programok óta nem volt jelentősebb Holdra szállás egészen napjainkig. Miért nem tartotta fontosnak egyetlen nemzet sem, hogy leszálljon szürke szomszédunkon?

Lehet magyarázni a világháborúk által gerjesztett űrverseny hiányával, meg azzal, hogy ma már gazdaságtalan lenne a Holdra utazni, mert tudományos szempontból sincs jelentősége, mindezek azonban süket dumák. Igen is, még mindig rengeteg tudományos potenciállal kecsegtet a Hold, és mind a mai napig rejtély, hogy miért nem meri az emberiség újra betenni a lábát a szürke világba.

Forrás:Legendavadasz

Facebook hozzászólások