TERRORTÁMADÁS: MEGSZÓLALT A BETEGEKET ELLÁTÓ ORVOS!

MEGSZÓLALT A BETEGEKET ELLÁTÓ ORVOS!

A Párizsi támadások után, rengeteg sérültet szállítottak kórházba.

[cn-social-icon]

Philippe Juvin rengeteg sérültet látott el, majd egy interjúban elmesélte, a tapasztalatait.

Philippe több tucat sérültet látott el, a terrortámadások után. Az orvos, a Georges Pompidou Kórház orvosigazgatója. Elmondta, hogy körülbelül 50 sérültet szállítottak be hozzájuk.

Mindenféle lőtt sebekkel vitték be az embereket, volt akit mellkason lőttek, de voltak olyanok is akiket a karjukon és a lábukon találtak el.  Az orvos azt mondta, hogy az egész olyan volt, mintha egy háborús övezetben lettek volna.

loading...

Azt mondta, hogy az egészben az volt a leg meglepőbb dolog, hogy mindenki csöndben volt. A betegek olyan erős sokk hatása alatt voltak, hogy meg sem tudtak szólalni, ami elég meglepő egy lőtt sérültnél. Valószínű ilyenkor mindenki arra számítana, hogy mindenki kiabál és üvölt a fájdalomtól, de a sokk miatt megszólalni sem tudtak.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

„Ez nem olyan, mint egy mozifilmben, ahol a sebesültek üvöltenek… A mentőkkel sorra érkeztek az emberek, és mindenki szótlan volt.” Mondta Philippe Juvin, akit nagyon meglepett a csönd.

A hazaengedett betegeket később pszichológiai segítségnyújtásban részesítik, hogy könnyebben fel tudják dolgozni ezt a lelki traumát. Ezt a segítségnyújtást az orvosoknak is felajánlották, hiszen nekik is hatalmas lelki trauma lehet ennyi sérültet kezelni.

Időközben az is kiderült, hogy egy magyar nő, elvesztette a francia származású férjét a támadásokban.

A férfi biztonsági vezető volt a Bataclan klubban. Ebben a klubban történt az egyik lövöldözés.

Állítólag a terroristák először, a klub biztonsági emberivel végeztek, majd utána a többi emberre is tüzet nyitottak. A klubban több mint nyolcvanan vesztették életüket.

A magyar származású nőnek, az unokatestvére is ott tartózkodott az információk szerint, de neki nem esett baja.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások