TALÁLTAK EGY BOLYGÓT, AHOL NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL ÉLET ALAKULHATOTT KI

TALÁLTAK EGY BOLYGÓT, AHOL NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL ÉLET ALAKULHATOTT KI
loading...

Találtak egy bolygót, ahol nagy valószínűséggel élet alakulhatott ki.

[good_old_share]


A közeljövőben tovább vizsgálják a bolygót.

Egy távoli csillag körül keringő bolygóra bukkantak a csillagászok. A bolygó lakható zónában van, és nagyon hasonlít a Földre.
A csillagászok el is nevezték Szuper-Föld-nek. Persze nem ez a hivatalos neve.

loading...

A csillagászok elmondták, hogy rengeteg ilyen bolygó van a naprendszerben, de ennél a bolygónál van a legnagyobb esély arra, hogy földönkívüli élet jöhetett létre.

A bolygó az LHS 1140b jelet kapta, átmérője mintegy 18 ezer kilométer, tömege csaknem hétszer nagyobb a Földénél, csillagának tömege viszont a Nap tömegének kevesebb mint hatvan százaléka.

Jason Dittmann, az amerikai Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ kutatója és munkatársai a Nature című szaklapban szerdán számoltak be a felfedezésről.
David Charbonneau, a Harvard Egyetem csillagásza elmondta, a bolygó azért olyan izgalmas, mert kőzet alkotja és szabályos időközönként, 25 naponta halad el csillaga előtt, ezért a következő néhány évben az új teleszkópokkal megvizsgálhatják, létezik-e atmoszférája, és abban milyen gázok találhatók.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

„Ez a legizgalmasabb bolygó, amellyel az elmúlt évtizedekben találkoztam. Úgy tervezzük, víz és molekuláris oxigén után fogunk kutatni”

loading…


Az is kiderült, hogy a bolygón valószínűleg folyékony víz található, így mégnagyobb az esély arra, hogy az élet jeleire leljenek.

Az LHS 1140b bolygót a Chilében lévő MEarth-South teleszkóppal fedezték fel. Jason Dittmann szerint méretéből következtethető kőzetszerkezete és az, hogy létrejöttének története a Földéhez hasonlatos lehet.

A csillagászok eddig összesen 3600 bolygót találtak, és a 3600 bolygó közül 52-t lakhatónak nyilvánítottak, így egyre nagyobb az esély arra, hogy előbb-utóbb földönkívüli élet jeleire bukkanjunk.

Ha tetszett a cikk, és érdekesnek találtad, akkor oszd meg másokkal is.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
RENGETEG GYERMEK ÉLETÉT MENTHETI MEG EZ A MAGYAR FEJLESZTÉSŰ BICIKLIFÉK - VIDEÓ
RENGETEG GYERMEK ÉLETÉT MENTHETI MEG EZ A MAGYAR FEJLESZTÉSŰ BICIKLIFÉK – VIDEÓ

Rengeteg gyermek életét mentheti meg ez a Magyar fejlesztésű biciklifék. [good_old_share] Az árát még egyenlőre nem tudni. Sajnos világszerte rengeteg...

CSALÓK TELEFONÁLNAK A NAV NEVÉBEN
CSALÓK TELEFONÁLNAK A NAV NEVÉBEN

Csalók telefonálnak a NAV nevében. [good_old_share] Ne dőljünk be nekik. Manapság rengeteg a telefonos csaló. Mindig kitalálnak valamit, amivel megpróbálják...

Close