NEM KÖTHETJÜK A SORSUNKAT A FÖLDHÖZ A NASA SZERINT

NEM KÖTHETJÜK A SORSUNKAT A FÖLDHÖZ A NASA SZERINT
loading...

Ahhoz, hogy az emberiség fennmaradjon, multiplanetáris fajjá kell válnunk – mondta Charles Bolden. Az első célpont a Mars. „Azért, hogy az emberi faj a jövőben is létezhessen, idegen bolygókat kell meglátogatnunk, és meg kell tanulnunk életben maradni rajtuk” − mondta Charles Bolden, a NASA főigazgatója.

Bolden elmondta: a NASA szakemberei már olyan technológiákon dolgoznak, amelyek a Marsra vagy még ennél is távolabbi bolygókra juttathatják majd az embert.

„Ahhoz, hogy az emberiség fennmaradjon, multiplanetáris fajjá kell válnia” – mondta, hozzátéve: jelenleg a sorsunk a Földhöz van kötve.

loading...

William Gerstenmaier, a NASA emberes űrrepülésekért felelős helyettes vezetője a konferencián elmondta: a Marsra tervezett NASA-küldetés nem hasonlítható össze az Apollo-programmal, amelynek keretében 1969-ben először jutattak embert a Holdra. Részleteket nem árult el, de annyi kiderült, hogy nem a NASA nem fogja „lerohanni” a Marsot, vagyis nem rövid időn belül küldi majd az űrhajókat, hanem egy hosszabb, fejlődő program keretében. A NASA jelenlegi tervei szerint az első embereket a 2030-as években juttatnák el a Marsra.

Minderről talán többet megtudunk jövő kedden (április 29-én), amikor a NASA várhatóan bemutatja jelenlegi terveit az emberes Mars-utazásról.

Origo.hu

Read previous post:
KÜLÖNOS NYOMOK A TENGER FENEKÉN
KÜLÖNOS NYOMOK A TENGER FENEKÉN

Érdekes dologra bukkant, Scott Waring, az UFO Sightings Daily szerzője, miközben a Google Earth-szel a tengerek mélyét vizsgálta. A kutató...

UFÓ FIGYELŐ SZOLGÁLATOT HOZOTT LÉTRE RIHANNA
UFÓ FIGYELŐ SZOLGÁLATOT HOZOTT LÉTRE RIHANNA

Az énekesnő szentül hiszi, hogy földönkívüliek márpedig vannak. Most épp egy UFO figyelő szolgálatot is létrehozott a Nevadai sivatagban.  "Rihanna...

Close