NÉHÁNY TIPP, HOGY SIKERES LEGYEN A 2016-OS ÉVED

Elindult az újév, és persze mindenki azt szeretné, hogy az újév sikeres legyen minden szempontból.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Most ehhez szeretnénk néhány tippet adni.

Lezártuk a 2015-ös évet. Ilyenkor általában mindenki átértékeli az évét, és levonja a következtetéseket, hogy jó évet zárhat-e maga mögött vagy éppen rosszat, esetleg semlegeset. Az évet átgondolva pedig rájöhetünk arra, hogy mit is szeretnénk 2016-tól, azonban sokat nem tudják azt, hogy ennek hogyan fogjanak neki. Pontosan ezért szeretnénk néhány tippet adni, teljesen mindegy hogy jól, vagy rosszul zártad az évet, mert az újév új lehetőségeket is jelent.

Az egyik legfontosabb tehát az, hogy értékeljük az évünket, gondoljunk végig hogy mi sikerült és mi nem, és ami nem, az miért nem. Ha megvagyunk az átértékeléssel akkor pedig jöhet a tervezés.

A tervezésnél pedig néhány fontos szempontot figyelembe kell venni.

Legyünk konkrétak!

Pontosan fogalmazzuk meg azt, hogy mit szeretnénk elérni, hiszen csak úgy fogjuk tudni, hogy elértük a célt, vagy mennyire jártunk közel hozzá, ha tudjuk a pontos célt. Ha például azt a célt tűzzük ki, hogy fogyni szeretnénk, akkor ne úgy tervezzük el, hogy sokat vagy éppen keveset, hanem konkrétan tervezzük meg hogy mennyit, így tudni fogjuk, hogy elértük-e, vagy hogy mennyire voltunk hozzá közel.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Legyen elérhető a célunk!

Fontos az is, hogy a cél olyan legyen, amit el is tudunk érni. Ha például most kezdünk el sportolni, akkor ne az legyen a célunk, hogy átfutjuk az országot, hanem valami kisebb. De fontos az is, hogy ne legyen túl kicsi. Olyannak kell lennie, amiért harcolnunk kell, hiszen ha túl kicsi a cél, akkor nem lesz tőle sikerélményünk, így nem ad majd erőt a további célok kitűzéséhez és a küzdelemhez.

Olyan célt kell kitűznünk, ami fontos nekünk!

Csak azt tudjuk elérni, ami fontos számunkra. Ha többet akarunk mozogni, de annyira nem fontos, akkor nem fog menni. Csak akkor fogunk többet mozogni, ha tényleg fontos nekünk. Tehát gondoljuk át, hogy mi a fontos, és hogy miért. Ha megvan akkor jön az, hogy hogyan érhetjük el, aztán már csak el kell kezdeni.

A cél a sajátunk legyen, és ne másé!

Azt hiszem, hogy ez a legfontosabb az összes közül, hiszen ez fogja a legnagyobb erőt adni ahhoz, hogy komolyan elérjük a célunkat. Kihangsúlyozom, a célunkat, a MI célunk. Ha egy olyan célt akarunk teljesíteni amit más erőltet ránk, azt sokkal nehezebben tudjuk, hiszen nem tudunk vele azonosulni ha nem akarjuk.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás