A NASA VISSZAHOZNÁ A SZUPERSZONIKUS REPÜLÉST

A NASA VISSZAHOZNÁ A SZUPERSZONIKUS REPÜLÉST
loading...

A NASA visszahozná a szuperszonikus repülést.


Egy új módszernek köszönhetően sokkal halkabban lehetne utazni hangsebességgel.

A NASA új fejlesztése segíthet visszahozni a szuperszonikus utasszállítást, és lakott terület fölött is lehetővé teheti a mainál kétszer gyorsabb légi utazást, méghozzá az ott lakók őrületbe kergetése nélkül.loading...

Az Egyesült Államokban 1973-ban betiltották a lakott terület fölötti szuperszonikus repülést, hiszen olyan fülsüketítő zaja volt, amit az emberek nem tudtak elviselni.

Az egyetlen gép ami később is járt, az a Concorde volt, de a pilótái kénytelenek voltak már az óceán fölött lelassítani, hogy a szuperszonikus repülés zaja ne zavarja az embereket.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Concorde egyébként 1976-tól 2003-ig volt forgalomban.
A NASA azonban most fejlesztett egy olyan repülőgépet, amellyel a hangrobbanás sokkal halkabb, így ezt akár lakott területek fölött is lehetne használni.

A repülőgép prototípusát már júniusban tesztelték egy szélcsatornában, és nagy sikert aratott, így bizakodóan állnak a továbbiakhoz, és nagyon gyors ütemben halad a gép fejlesztése.

Ha pedig később ezt a gyakorlatban is használnák, és lakott terület fölött is engedélyezett lenne, akkor a repülőutakat a felére lehetne csökkenteni, azaz egy 6 órás út mindössze 3 óráig tartana, ami azért lássuk be, mindenkinek sokkal kényelmesebb és kevésbé megterhelő mindenki számára.

A NASA a következő öt évre 390 millió dollárt (bő 100 milliárd forintot) költene el a demórepülő megépítésére és valós körülmények közötti tesztelésére, és biztató jel, hogy ebből az öt évből az elsőnek a költségei már szerepelnek Donald Trump amerikai elnök 2018-as költségvetési tervezetében.

A tesztrepülő a tervek szerint 28,65 méter hosszú lesz és maximum 55 ezer láb (16,76 kilométer) magasságban fog tudni repülni.
A technológiát pedig a NASA megosztaná a repülőgépgyártókkal is, így szinte biztos, hogy előbb utóbb a szuperszonikus repülés elérhető, és engedélyezett lesz.

De itt nem állnak meg. A gép már most is elég halk ahhoz, hogy használható legyen lakott terület fölött, de ők mégjobban csökkenteni akarják a hangját, de a teljesítményét megtartani.

Néhány év múlva pedig már lakott területek fölött akarják tesztelni a gépeket, szóval esélyes, hogy 2020 után már bárki repülhet szuperszonikus gépekkel.

loading…


Read previous post:
RABSZOLGÁT TARTOTT KÉT KEREKEGYHÁZI FÉRFI EGY TANYÁN
RABSZOLGÁT TARTOTT KÉT KEREKEGYHÁZI FÉRFI EGY TANYÁN

Rabszolgát tartott két kerekegyházi férfi egy tanyán. ​ Megdöbbentő történet. Sokan elképzelhetetlennek tartják, hogy a mai világban még mindig vannak...

ELŐSZÖR MÓDOSÍTOTTÁK EMBERI EMBRIÓK GÉNJEIT AMERIKÁBAN
ELŐSZÖR MÓDOSÍTOTTÁK EMBERI EMBRIÓK GÉNJEIT AMERIKÁBAN

Először módosították emberi embriók génjeit Amerikában. Lassan eljutunk addig, hogy kitenyésztett emberek lesznek. 15-20 évvel ezelőtt, még a sci-fi filmekben...

Close