MI TÖRTÉNNE AKKOR, HA ELTŰNNE A NAP?

MI TÖRTÉNNE AKKOR, HA ELTŰNNE A NAP?
loading...

Mi történne akkor, ha eltűnne a nap?


[good_old_share]

És vajon megtörténhet-e?
loading...

Biztosan elgondolkodtak már páran azon, hogy vajon mi történne a Földdel, ha a Nap egyszer csak teljesen eltűnne.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy egy olyan folyamat venné kezdetét, ami rövid időn belül az emberiség, és a Föld végét jelentené, de azt kevesen tudják, hogy hogyan is zajlana le ez a folyamat.

Nézzük meg tehát, hogy mi történne a Földdel abban az esetben, ha egyszer a Nap megszűnne létezni, és sötétségbe borulnánk.

Ha a napunk eltűnne, azt már egy perc után észrevennénk. Ennyi idő kellene ahhoz, hogy a Föld teljes sötétségbe boruljon, és innentől kezdve már tisztában lennénk vele, hogy a Földnek hamarosan vége.

Persze elég lenne az is, ha csak azt leírnánk, hogy a Nap eltűnését követően, néhány perc múlva megszűnne a nap gravitációs vonzása. Ez azt eredményezné, hogy már nem keringenének a bolygók a nap körül, így azok egyenes pályán utaznának a világegyetemben.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Így nem nehéz kitalálni, hogy valószínűleg rövid idő alatt összeütközhetnénk egy aszteroida mezővel, de tegyük fel, hogy ez nem történne meg, és így vegyük szépen sorba, hogy mik is történnének még.

A Nap eltűnését követően néhány szívósabb fafajta akár évezredekig is elélhetne, azonban a növények nagy része kipusztulna, azután pedig jönnének a növényevő állatok.

Néhány nap múlva aztán a Föld hőmérséklete rohamosan zuhanni kezdene, és nagyjából két hónap múlva már -120 fok lenne, négy hónap múlva pedig már elérhetné a -200 fokot is.
Természetesen ezt már nem élhetnénk túl sem mi, sem pedig az állatok, maximum akkor, ha földalatti bunkerekben húzódnánk meg, vagy a tenger mélyén egy tengeralattjáróban.

Ha a Nap eltűnne, akkor a Hold sem látszana, hiszen a Holdat a Nap világítja meg.

Amint a Földi hőmérséklet elérné a -24 fokot, az óceánok befagynának, és emiatt teljesen összeomlana az atmoszféra is, így pedig nem lenne semmi, ami megvédené a bolygónkat a sugárzásoktól.

Az óceánokat jégpáncél szigetelné, így azok teljes befagyása nagyon sokáig tartani, így talán úgy élhetnénk túl legtovább, ha az óceánok mélyén tengeralattjárókban húzódnánk meg, de persze ott is elfogyna a levegő előbb-utóbb, és persze az élelem is.
Az utolsó életben maradt lények a tenger fenekén élő állatok lennének, persze ők sem húznák a végtelenségig.

[apss_share]

loading…


Read previous post:
BELEFULLADT EGY 4 ÉVES GYERMEK A MEDENCÉBE, MIKÖZBEN AZ ANYJA PÁR MÉTERRE TŐLE MOBILOZOTT - VIDEÓ
BELEFULLADT EGY 4 ÉVES GYERMEK A MEDENCÉBE, MIKÖZBEN AZ ANYJA PÁR MÉTERRE TŐLE MOBILOZOTT – VIDEÓ

Vízbe fulladt egy 4 éves fiú, miközben az anyja pár méterre tőle mobilozott. [good_old_share] Videó. A szomorú eset Kínában történt,...

KÖZZÉTETTÉK A VIDEÓT A CHILEI UFO ÉSZLELÉSRŐL - VIDEÓ
KÖZZÉTETTÉK A VIDEÓT A CHILEI UFO ÉSZLELÉSRŐL – VIDEÓ

Közzétették a Chilei UFO észlelésről készült videót. [good_old_share] Érdekes videó. Mostanában egyre kevesebbet lehet hallani UFO észlelésekről, és egyre kevesebb...

Close