MENEKÜL MAGYARORSZÁGRÓL A VODAFONE?

MENEKÜL MAGYARORSZÁGRÓL A VODAFONE?

 

A napokban egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot a Vodafone csoport magyarországi érdekeltségével kapcsolatban.

A magyarországi vezérigazgató szerint „már csak a megfelelő vevőre várnak, aki eleget fizet. Ha nem lesz ilyen, akkor maradnak.”Ezek után a cégcsoport hazai leányvállalata kiadott egy hivatalos közleményt, mely szerint „a csoport nem tervezi a hazai érdekeltség eladását, félreérthették a vezérigazgató szavait egy konferencián.”

Úgy látszik, hogy a cégen belül sem egységesek az álláspontok, és ez indíthatta meg a nyilatkozatháborút. Az ügy előzménye valószínűleg az lehetett, hogy a napokban a Morgan Stanley barcelonai konferenciáján Vittorio Colao, a brit Vodafone szolgáltató vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Vodafone kész arra, hogy eladja a kevésbé fontos érdekeltségeit, köztük a magyar, az ausztrál és a cseh leányvállalatát.

A világ második legnagyobb mobilszolgáltatójaként működő Vodafone vezetője hozzátette, hogy az eladás során természetesen arra törekednek, hogy teljes értékükön adjanak túl az említett országokban működtetett leányvállalataikon. Korábban a Magyar Kormány is szemet vetett a Vodafone-ra, és 200 millió eurót kínált érte. Valószínű, hogy a cégcsoport kevesellte ezt az összeget, így a Vodafone vezetője közölte, hogy továbbra is várják a megfelelő vevő megfelelő ajánlatát.

Az MTI is felkapta a fejét a hírre, és felkereste a cég magyarországi vezetését. Válaszukban azt közölték, hogy a Vodafone nem tervezi a magyarországi érdekeltség eladását. A cég szerint félreértés történt miután Vittorio Colaonak feltettek egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy a cég eladná-e egyes érdekeltségeit.A vezérigazgató nyilatkozatából kiderült, hogy a magyarországi érdekeltség a Vodafone globális céghálózata szempontjából a kevésbé fontos érdekeltségek közé tartozik, így valós alapja lehet az eladásnak.

Szólj hozzá

Hozzászólás